KPN NV
KPN biedt via XS4ALL 10.000 scholen gratis breedbandinternet

23 september 2003
Nummer
053p
---
---
KPN biedt via zijn dochter XS4ALL scholen in Nederland 3 jaar gratis breedbandinternet aan.
KPN ziet de ontwikkeling van geavanceerde leermethoden gebaseerd op de nieuwste telecommunicatie-technieken als een groot maatschappelijk belang en wil langs deze weg tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kenniseconomie in Nederland. Een goed opgeleide beroepsbevolking is goed voor de concurrentiepositie van Nederland op lange termijn. Het is ook in het belang van KPN dat de werknemers en klanten van morgen maximaal gebruik maken van ICT in werken en leven. Om dit mogelijk te maken investeert KPN ¤ 25 miljoen per jaar. KPN roept andere bedrijven op om ook een bijdrage te leveren aan deze noodzakelijke diepte investering in de toekomst van Nederland. KPN ziet dit als een eerste stap om ook met andere partijen de verdere ontwikkeling van Nederland als kennisland actief te ondersteunen. Scholen in het primair- voortgezet en BVE- (Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie) onderwijs komen in aanmerking voor deze aanbieding. Tot 2001, toen in verband met de financiële situatie alle sponsoring werd stopgezet, was KPN actief als sponsor van met name voetbal. In plaats hiervan kiest KPN er nu bewust voor te investeren in Nederland als kennisland.

Onderwijsinstellingen voor primair-, voortgezet- en BVE-onderwijs in Nederland krijgen per 1 januari 2004 van het ministerie van OC&W, een eigen budget om een verbinding met het internet te kiezen. KPN biedt de scholen zonder verdere kosten een snelle breedbandverbinding aan en gratis gebruik van hoogwaardige internetdiensten. De techniek voor deze diensten wordt verzorgd door KPN-dochter XS4ALL. Aan scholen in die gebieden waar nog geen ADSL beschikbaar is, wordt een alternatief geboden. Doordat KPN de scholen gratis internet en internetdiensten biedt, kunnen de scholen zich met hun budget geheel concentreren op de inzet van nieuwe leermethoden op basis van ICT en scholing van leerkrachten.

ICT neemt in het onderwijs een steeds belangrijker plaats in en fungeert als een belangrijke motor achter vele vernieuwingen. Gebruik van het Internet maakt nieuwe leermethodes mogelijk en biedt scholen en scholieren een handig middel om te communiceren en informatie uit te wisselen. Niet alle scholen gebruiken ICT op dezelfde wijze of in dezelfde mate; de ICT-behoeften van het primair-, voortgezet- en BVE-onderwijs bijvoorbeeld bevinden zich in verschillende stadia. KPN biedt daarom modules met verschillende diensten: internettoegang, e-mail, webhosting en virusfiltering. KPN heeft voor ieder type onderwijsinstelling een op maat gesneden aanbod samengesteld en zal de overgang van de huidige aanbieder naar KPN naadloos en gratis voor de scholen verzorgen.

KPN zal alle onderwijsinstellingen deze week per brief benaderen over het aanbod. De scholen hebben tot 15 december 2003 de tijd om te reageren, als ze gebruik willen maken van deze unieke aanbieding. Ook is informatie te verkrijgen via telefoonnummer 0900 0266 of op de site www.kpn.com met trefwoord 'onderwijsactie'.

Noot voor de redactie (