Eemland zuid 09.30 uur

Utrecht 23-09-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Vrouw overleden (Zie persberichten district Eemland zuid d.d. 22-09-03: Vrouw onwel) AMERSFOORT De vrouw die zondag 21 september onwel was geworden, is in het Lichtenbergziekenhuis overleden.

Op zondag werd de 76-jarige Amersfoortse vrouw onwel, nadat de hond die zij uitliet, werd aangevallen door een Rotweiler. De vrouw werd ter plaatse gereanimeerd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de vrouw overleden.

Naar de doodsoorzaak van de vrouw wordt een onderzoek ingesteld.

Beroving AMERSFOORT Op maandag 22 september werd een vrouw onder bedreiging beroofd.

Rond 17.50 uur liep een 45-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg over de Hugo de Grootlaan. Plotseling werd zij door een man ingehaald. De man bedreigde haar verbaal en met een steekwapen en de vrouw werd geslagen. De verdachte beroofde de vrouw van een geldbedrag en liep weg. Door de politie werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werden ook een politiehond en een helikopter ingezet. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen.

Het slachtoffer heeft zich in het Lichtenbergziekenhuis laten onderzoeken. Daar werd geconstateerd dat zij een kneuzing aan haar elleboog had opgelopen.

De verdachte was een blanke man, 25 35 jaar, ± 1.85 meter, kort blond haar, stevig postuur.Hij droeg een wit visserspetje en had een oranje tas bij zich.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Auto tegen verkeerslicht AMERSFOORT Op maandag 22 september gingen twee mannen er na een aanrijding vandoor.

Rond 21.10 uur botste op de kruising van de Hogeweg / Stadsring / Flierbeeksingel een auto tegen een verkeerslicht. Een getuige zag dat de beide inzittenden uit de auto stapten en er vandoor gingen.

Aan de hand van het kenteken stelde de politie een onderzoek in bij de woning van de 19-jarige Amersfoortse eigenaar. Die werd niet thuis aangetroffen. Rond 23.45 uur meldde hij zich aan het politiebureau en werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Hij verklaarde dat niet hij, maar een vriend van hem had gereden. De politie zet het onderzoek voort.

Koerier beroofd AMERSFOORT Op maandag 21 september werd een man van zijn bestelbus beroofd.

Rond 09.45 uur laadde een chauffeur van een koeriersbedrijf, een 31-jarige man uit Amsterdam, een doos uit bij een bedrijf uit aan de Satelliet. Plotseling kwamen twee mannen naar hem toelopen en werd hij geslagen. Daarna trok één van de verdachten een vuurwapen en beroofde hem van de sleutels van de bestelbus, waarna de verdachten in de bestelbus stapten en wegreden. In de bestelbus bevonden zich diverse dozen die de chauffeur bij verschillende bedrijven moest afleveren.

Door de politie is direct een onderzoek ter plaatse uitgevoerd en is in de omgeving naar de verdachten en de bestelbus uitgekeken. De bestelbus is tot op heden nog niet aangetroffen.