Politie Groningen

Persberichten dinsdag 23 september 2003

Provincie Groningen 23-09-2003 -

Nieuwe Pekela: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval tussen een vrachtwagencombinatie en een personenauto op de kruising van de Provinciale Weg N366 en de Provinciale Weg N367 bij Nieuwe Pekela is maandagmiddag een 31-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen de vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 51-jarige man uit Heiligerlee vanaf de N366 de N367 op wilde rijden. De vrachtwagenchauffeur verleende daarbij geen voorrang aan de personenauto. Die werd in de flank aangereden. De bestuurster is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een berger afgevoerd.

Muntendam: skelter te water
Surveillerende politiemensen zagen maandagmiddag aan de J.F. Kennedylaan in Muntendam een jongen op een gemotoriseerde skelter rijden. Bij het zien van de politieauto ging de skelterbestuurder er vandoor. De agenten raakten de skelter kwijt maar troffen de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Muntendam, korte tijd later aan op de Kerspellaan in Muntendam. De knaap gaf toe op de skelter te hebben gereden. Hij raakte tijdens zijn vlucht de controle over de skelter echter kwijt en wist er, net voordat het voertuigje in het water langs de dijk nabij de Oosterweg raakte, af te springen. De jongen liet de skelter achter en ging naar een vriend. Daar werd hij door de politiemensen aangetroffen. Samen met de agenten is nog getracht de skelter uit het water te halen maar dat lukte niet. Het zelfgebouwde voortuigje werd later alsnog uit het water gehaald. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor rijden op een onverzekerd motorrijtuig en het rijden zonder bromfietscertificaat hetgeen in dit geval verplicht is.

Mensingeweer: motorrijder gewond
Een motorrijder uit Leeuwarden (leeftijd onbekend) is maandagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Trekweg in Mensingeweer. In een bocht van de weg ging de man, vermoedelijk tengevolge van een door regen en modder glad geworden wegdek, onderuit. Hij liep schouderletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Appingedam: groentedief aangehouden
De politie heeft maandagnacht aan de B. Hooft van Iddekingesingel in Appingedam een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van groeten uit een volkstuinencomplex. Surveillerende politiemensen zagen ter hoogte van de volkstuinen twee fietsen in de berm liggen. Bij een onderzoek dat ze instelden vonden ze een rugzak alsmede een met groente gevulde huisvuilzak. Vlak daarbij werd de verdachte aangetroffen die zich in een slootwal had verstopt. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten voor verhoor. Vermoedelijk is de man in gezelschap geweest van een tweede dader. Die werd echter niet gevonden. In de huisvuilzak zaten kool, prei, groene pepers en spruiten. Nader onderzoek volgt.

Garrelsweer: snelheidscontrole
De politie heeft maandagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg N360 in Garrelsweer. Daarbij werd van 1300 voertuigen de snelheid gemeten. Twaalf bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km.

Berichten Groningen Stad volgen