Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 23-09-2003
Persberichten dinsdagochtend 23 september 2003

Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot en met donderdag 25 september 17.00 uur.

Bestuurder raakt macht over het stuur kwijt
MEPPEL Maandagmiddag tegen vijf uur reed een 21-jarige man uit Meppel met een even oude passagier over de Werkhorst. Bij de kruising wilde hij afslaan de Reestlaan op. Hij stuurde de auto met geringe snelheid naar rechts, op dat moment glipte het stuur uit zijn handen. De man verloor het macht over het stuur en botste tegen het voetgangerslicht. De passagier is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis Meppel. De auto is afgesleept.

Met drank op achter het stuur
ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag zag de politie een 26-jarige man rondrijdenin zijn auto op een parkeerplaats in de buurt van de Oude Molenstraat. Bij controle bleek dat de man 460 ug/l blies. Hij is met een dagvaarding en een boete voor het rijden zonder gordel naar huis gegaan.

MEPPEL Dinsdagmorgen tegen vijf uur nam de politie op de A32 een blaasproef af bij een 37-jarige automobilist uit Zwolle. De ademanalyse had 360 ug/l als resultaat. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod van drie uur opgelegd.

Diefstal uit auto
EMMEN Maandagmiddag deed een 23-jarige Coevordenaar aangifte van diefstal uit zijn auto. De auto stond geparkeerd in de buurt van de Westerstraat. De man mist een rugzak met daarin onder andere zijn portemonnee. Vermoedelijk was een van de achterdeuren niet afgesloten, zodoende was het een koud kunstje om de tas te stelen.

Duur winkelen
EMMEN Maandagmiddag tegen halfdrie nam een 22-jarige man uit Aalden een blikje cola weg uit een winkelbedrijf aan de Wilhelminastraat. Hij werd betrapt en overgedragen aan de politie. De man ging met een dagvaarding naar huis.

EMMEN Dezelfde middag ongeveer een uur later werd een 22-jarige vrouw uit Emmen betrapt in een supermarkt aan de Baander. De vrouw had goederen ongeveer ter waarde van 50 euro niet afgerekend. Zij kreeg een boete van 115 euro.