Ingezonden persbericht

NUMICO KIEST HET WEBMETHODS INTEGRATIEPLATFORM VOOR INTEGRATIE VAN WERELDWIJDE ERP SYSTEMEN

AMSTERDAM en FAIRFAX, Va. - 23 september 2003 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van integratiesoftware, maakt vandaag bekend dat Numico N.V., de Europese marktleider in kindervoeding en klinische voeding, kiest voor het webMethods Integratieplatform om haar wereldwijde ERP systemen te integreren. Via het webMethods Integratieplatform worden alle decentraal aanwezige systemen geïntegreerd met de nieuwe, centraal gesitueerde applicaties voor Supply Chain Planning en ERP. Hierdoor wordt de informatie voor de planning en de vraagvoorspelling gesynchroniseerd en worden de verschillende bedrijfsprocessen beter op elkaar afgestemd.



"Numico hanteert een hele pragmatische aanpak bij het verbeteren van de bestaande IT-systemen,"zegt Hans Lagaaij, corporate ICT director bij Numico. "We moeten flexibel blijven en kunnen reageren op de steeds veranderende marktomstandigheden, zonder dat onze activiteiten worden gehinderd door te breed opgezette projecten. Nieuwe applicaties worden daarom stuk voor stuk geïmplementeerd. En om vanaf de eerste dag van alle bedrijfsvoordelen te kunnen profiteren, is integratie met onze reeds aanwezige legacy-systemen van vitaal belang. We hebben webMethods gekozen omdat ze ons de integratieoplossing leveren met de beste prijs-kwaliteitverhouding."

"Het integreren van de bestaande ERP systemen, het afstemmen van de diverse bedrijfsprocessen en het consolideren van alle financiële data, zal de informatiekwaliteit voor Numico sterk verbeteren,"zegt Richard Dobber, managing director, webMethods Northern Europe. "En door daarbij tevens gebruik te maken van onze webMethods Manager oplossing, kan Numico ook eenvoudig alle bedrijfsprocessen beheren en controleren."

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende onafhankelijke aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van 'Enterprise Webservices'. webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kunnen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne bedrijfsprocessen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. De onderneming heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 925 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Ahold, Organon, Casema, Sonofon, Norfolkline, IKEA, Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, Atos KPMG Consulting, SAP AG and Siebel Systems.