Gemeente Purmerend

Inloopvoorziening Buzz Home naast Doelestal

Eigen plek jongeren in binnenstad

Internetten, informatie zoeken over bijbaantjes en met elkaar afspreken om iets te gaan doen. Dat en nog veel meer kan binnenkort in Buzz Home, de tijdelijke inloopvoorziening voor jongeren. De plaatsing vanhet onderkomen op het terrein naast de Doelestal aan de Koemarkt, in het centrum van Purmerend, is onlangs gestart. Buzz Home opent in oktober de deuren. De inloopfunctie voor jongeren blijft in ieder geval tot juli 2005.

De laagdrempelige voorziening past in het jongerenbeleid van de gemeente. Daarbij kreeg de gemeente Purmerend geld uit het zogeheten Preventiebeleid. Het vinden van een geschikte locatie heeft een jaar in beslag genomen. De meest voor de hand liggende was het pand aan de Plantsoenstraat. Dit pand is namelijk in het bezit van de gemeente en was zo goed als klaar voor gebruik als inloopvoorziening. De bezwaren van omwonenden van de Plantsoenstraat waren echter hevig en een meerderheid van de raadscommissie Welzijn en Sociale Zaken verwierp de locatie. De kosten voor het tijdelijk gebouw op het terrein naast de Doelestal blijken ongeveer gelijk te zijn. Wel verdwijnen er negen parkeerplaatsen.

De Stichting FaCwerk is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Buzz Home is open dinsdag tot en met donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur en vrijdag van 14.00 uur tot 21.00 uur.