Gemeente Purmerend

Hondencontroleurs actief in Purmerend

De gemeente pakt bijtgrage honden aan. Dat merkte een hond die onlangs een kat doodbeet in Wheermolen. De (eigenaar van de) hond kreeg een muilkorf- en een aanlijnplicht. Dit vloeit voort uit het hondenbeleid van Purmerend De Hond De Baas.

Twee hondencontroleurs zien - ook op onregelmatige tijden - toe op het naleven van de spelregels voor (eigenaren van) honden. In Purmerend geldt een aanlijnplicht en een opruimplicht. Echter, in losloopgebieden is aanlijnen en opruimen niet verplicht, in uitlaatroutes is aanlijnen wél, maar opruimen niet verplicht. In Purmer-Noord en De Gors bestaan deze gebieden al. In Overwhere heeft de gemeente onlangs - na overleg met wijkbewoners - de uitlaatroutes en losloopgebieden aangewezen. Dat gaat ook in Purmer-Zuid gebeuren. De andere wijken zijn later aan de beurt, afhankelijk van de bevindingen in de bovengenoemde wijken.

De hondencontroleurs geven informatie over het hondenbeleid. maar hebben ook de bevoegdheid op te treden als een hondenbezitter zich niet aan de spelregels houdt. Als een hondencontroleur constateert dat u niet voldoet aan de aanlijn- en/of opruimplicht of dat u een gevaarlijke hond heeft, dan kan hij een boete uitdelen.