FENIT

Werkconferentie ICT en imago: De look & feel van ICT

25-08-2003 Nederland~ICT en het ICTpunt organiseren op 23 september a.s. de derde werkconferentie over het imago van de ICT-sector en het ICT-beroep. Titel is De look & feel van ICT: het imago van de ICT-sector na vier jaar Taskforce ICT.

Na vier jaar worden de werkzaamheden van de Taskforce ICT dit jaar afgerond. Door de economische recessie is het tekort op de ICT-arbeidsmarkt omgeslagen in een overschot. Toch dreigt binnen enkele jaren weer een nieuw tekort aan ICTers, nu de instroom in informaticaopleidingen terugloopt.

Nederland~ICT en het ICTpunt organiseren op 23 september a.s. een werkconferentie over het imago van de ICT-sector na vier jaar Taskforce ICT. De imagoconferentie bestaat uit twee delen. s Morgens worden de rol en de resultaten van de Taskforce ICT besproken aan de hand van een onderzoek dat Het ExpertiseCentrum in opdracht van ICTpunt heeft uitgevoerd: Lessen uit de Taskforce ICT. Daarnaast heeft het SCO-Kohnstamm-instituut de ICT Taskforce projecten in de afgelopen drie jaar inhoudelijk gevolgd. De good practices die in de eindrapportage zijn beschreven, worden gepresenteerd.

s Middags start de imagoconferentie met de presentatie van het imago-onderzoek dat dit jaar voor de derde keer wordt gehouden in opdracht van het ICTpunt en Nederland~ICT. Het thema richt zich dit jaar op de langetermijneffecten van imago op de ICT-arbeidsmarkt. Aan de hand van verschillende onderzoeken komen de in- en uitstroomproblematiek in het onderwijs, de werving- en selectiemarkt en het maatschappelijk imago aan de orde.

Na de plenaire opening en de presentatie van de onderzoeksgegevens kunnen de deelnemers een keuze maken uit drie workshops. Elke workshop staat onder leiding van een deskundige op het betreffende vakgebied. Elke workshop omvat verder de presentatie van een onderzoek over het betreffende onderwerp. In onderstaand programma (pdf-bestand) leest u meer over de inhoud, de tijden en de verschillende workshops.

U kunt zich aanmelden voor deze werkconferentie via onderstaand antwoordformulier of via e-mail: info@nederlandict.nl

U kunt de volledige tekst hier downloaden als pdf-file (klik op pdf-button).

copyright FENIT 2003

Ga terug