Integrale waterbeheersplan (IwbP)

Op dinsdag 23 en donderdag 25 september vinden er voor iedereen die interesse heeft in water, informatiebijeenkomsten plaats over het nieuwe integrale waterbeheersplan (IWBP) 2004 -2007 van Waterschap Peel en Maasvallei. De eerste avond vindt plaats bij het Zuiveringschap Limburg aan de Maria Theresialaan 99 in Roermond vanaf 20.00 uur. De tweede avond vindt plaats in het waterschapsgebouw aan de Drie Decembersingel 46 in Blerick vanaf 20.00 uur. Op beide avonden is er een presentatie van het IWBP. Zo kan iedereen een helder beeld krijgen van wat er speelt op het gebied van water in Noord- en Midden-Limburg. Na de presentatie van het IWBP bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen of commentaar te leveren. Het waterschap bekijkt deze opmerkingen en het commentaar en besluit vervolgens of een aanpassing van het IWBP noodzakelijk is.

De huidige en toekomstige watersituatie in de provincie staat beschreven in het IWBP, opgesteld door Waterschap Peel en Maasvallei en Zuiveringschap Limburg. Het IWBP laat zien hoe het waterschap inhoud geeft aan het (water)beleid zoals omschreven is in het Provinciaal Omgevingsplan (POL) van de Provincie Limburg. Thema's die aan de orde komen zijn onder andere wateroverlast, beekherstel, peilbeheer, verdroging, duurzaam stedelijk waterbeheer en onderhoud. Bij eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het waterschap, telefoonnummer: 077-389 11 11

Nadat Waterschap Peel en Maasvallei het IWBP heeft vastgesteld, gaat het plan ter goedkeuring naar Gedeputeerde Staten. Goedkeuring door Gedeputeerde Staten vindt naar verwachting in de eerste helft van 2004 plaats.