Gemeente Den Haag

september 2003
Bezoekerscentrum toont wijk met eigen karakter

Wethouder Hilhorst van Ruimtelijke Ordening, Stedelijke Ontwikkeling en Wonen, verricht op dinsdag 23 september 2003, om 17.00 uur de officiële opening van de tentoonstelling "De Stationsbuurt, een wijk met een eigen karakter". De tentoonstelling is vanaf half september tot en met december 2003 te zien in het Bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling in het Haagse stadhuis.

De bezoeker maakt er kennis met een veelzijdige en kleurrijke wijk waar de afgelopen jaren veel is gebeurd. De Stationsbuurt is een centraal gelegen wijk, met aan de ene zijde station Hollands Spoor en aan de andere kant het stadscentrum van Den Haag.

De tentoonstelling belicht verschillende aspecten van de Stationsbuurt, zoals historie van de wijk, monumenten, oude stadsgezichten, verrassende architectuur, groen en ruimte, woningen en een veelvoud aan winkels en eetgelegenheden. Fotograaf Piet Gispen, zelf bewoner van de Stationsbuurt, portretteerde de mensen in de wijk. Ook is er aandacht voor problemen in de wijk en de investeringen die er zijn gemaakt om de wijk leefbaarder en aantrekkelijker te maken voor bewoners en passanten.

Tijdens de tentoonstelling is er iedere woensdagmiddag een gids die geïnteresseerde burgers meeneemt voor een wandeling door de wijk en allerlei leuke plekjes en wetenswaardigheden over de Stationsbuurt vertelt. Men kan zich hiervoor opgeven bij het Bezoekerscentrum. Voor de jeugd in de wijk organiseert het Haags Kinder Atelier een aantal architectuur workshops. De werkstukken en foto's uit de workshops worden in het Bezoekerscentrum tentoongesteld.

Op verschillende informatiepunten in de stad kunnen passanten een flyer meenemen met een overzichtskaart en de bezienswaardigheden in het gebied. Zo kan men zelf op ontdekkingsreis gaan en zich laten verrassen door deze zeer veelzijdige en kleurrijke wijk in Den Haag!

Bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling
Atrium van het stadhuis, Spui 70, Den Haag, Telefoon: 070 - 353 3735 Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.