Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: Leidingwater Oranje Residentie besmet met Legionella

Het leidingwater van het appartementencomplex Oranje Residentie in Maastricht is besmet met legionella. Dit blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek van de VROM . Inspectie. Over de omvang en de aard van de besmetting hoopt de Inspectie dinsdag meer te kunnen melden.

Watermonsters
Een van de bewoners van het complex is begin deze week opgenomen in het ziekenhuis met de symptomen van de veteranenziekte. De Inspectie heeft daarom afgelopen dinsdag watermonsters genomen in de Oranje Residentie. Via deze monsters is gekeken of het leidingwater van de appartementen is besmet met de legionellabacterie.

Maatregelen
De VROM - Inspectie, GGD Zuidelijk Zuid - Limburg en het VVE . bestuur van het appartementencomplex concluderen op basis van de voorlopige testresultaten dat het op korte termijn nodig is het waterleidingsysteem in het hele complex in één keer volledig te spoelen. De eerder gegeven adviezen om voorlopig niet te douchen en bij gezondheidsklachten contact op te nemen met de huisarts, blijven gelden.

Bewonersbijeenkomst
De bewoners worden dinsdag 23 september tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd over het onderzoek en de voorgestelde maatregelen.