Arcadis NV

Arnhem, 23 september 2003

ARCADIS WINT GROTE OPDRACHT IN BRAZILIË

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat een consortium geleid door haar Braziliaanse dochteronderneming ARCADIS Logos Engenharia S.A. (LOGOS) een contract heeft gekregen van Alumina do Norte do Brasil S.A. (ALUNORTE), voor het verlenen van projectmanagementdiensten bij de tweede uitbreiding van haar aluminiumfabriek in de staat Para in Noord-Brazilië. Het contract heeft een waarde van US$ 9 miljoen voor LOGOS. De consortiumpartner is Aker Kvaerner.

De Alunorte fabriek produceert op dit moment 2,4 miljoen ton aluminium per jaar. Met dit uitbreidingsproject zullen twee additionele productielijnen in gebruik worden genomen, waarna de totale jaarcapaciteit uit zal komen op 4,2 miljoen ton.

De totale bouwsom voor het project bedraagt US$ 600 miljoen. Het project zal medio 2006 worden afgerond. Het consortium zal onder leiding van LOGOS een strategisch implementatieplan ontwikkelen en het projectmanagement verzorgen. Het consortium zal verder de planning en controle verzorgen, het ontwerp- en ingenieurswerk coördineren, de inkoop ondersteunen en het bouwtoezicht doen.

Aker Kvaerner E&C, dat voor 25% deelneemt in het consortium, levert technische kennis en het softwarepakket voor projectmanagement, dat eerder in vergelijkbare projecten is ingezet.

"Wij zijn verheugd om met Aker Kvaerner dit project voor Alunorte te kunnen verzorgen," aldus Fernando Cattapan, Directeur Business Development van LOGOS. "Met dit team bieden we een sterke combinatie aan voor het projectmanagement en de projectcontrole in dit belangrijke project."

Alumina do Norte do Brasil S.A. (ALUNORTE), is een private onderneming gevormd door een groep strategische partners waaronder Companhia Vale do Rio Doce (CVRD), Norsk Hydro, een Japans consortium, en Cia Brasileira de Alumínio (CBA).

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EUR850 miljoen en heeft 8500 medewerkers in dienst.