Rijn & venen, 09.30 uur

Utrecht 23-09-2003 - Persberichten districten Rijn & Venen.

Goederen gestolen uit winkel

WOERDEN- Op maandagavond werd een snelkraak gepleegd bij een bedrijf. Omstreeks 22.30 werd een pui van een winkel aan de Finse Golf vernield door een auto.

Getuigen zagen dat de twee inzittenden goederen uit de winkel pakten en deze vervolgens in de auto gooide. De auto reed hierna met hoge snelheid weg. De politie werd gewaarschuwd en agenten zagen de auto op de Rijksweg A 12 rijden. De achtervolging werd ingezet. Ondanks het drukke verkeer en de grote hoeveelheid water op de weg reed de bestuurder van de vluchtauto minimaal 190 kilometer per uur. Voor de agenten was het onverantwoord om zo hard te rijden en moesten afstand nemen en verloren de auto uit het oog. Omstreeks 23.10 uur werd de auto brandend aangetroffen op de Basilicumstraat in Utrecht. De auto is vermoedelijk in brand gestoken.

Bij het bedrijf aan de Finse Golf werden glassplinters met bloed aangetroffen dus zeer vermoedelijk is een van de daders gewond geraakt bij deze kraak. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district 0900-8844.

Verkeerscontrole

MAARSSEN- Op de Zuilensering werd van 15.45 uur tot 16.50 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het niet dragen van de autogordel, niet bij zich hebben van het rijbewijs en een vervallen APK. Bij de controle werd ook een automobilist van de weg gehaald omdat hij teveel gedronken had. De 33-jarige man uit Vleuten reed met 136 kilometer per uur waar hij 100 kilometer per uur mocht rijden. De man werd staande gehouden en op het bureau blies hij 280 ug/l. Hiervoor kreeg de man een bekeuring van 190 euro.