Eerste groep jongens uit regio Utrecht naar Den Engh

Utrecht 23-09-2003 -

Eerste groep jongens uit regio Utrecht naar Den Engh

UTRECHT Op dinsdag 23 september zijn de eerste zes jongens uit de regio Utrecht gestart met hun heropvoedingsprogramma in Rijksinrichting Den Engh te Den Dolder. Het gaat om zes jeugdige veelplegers (12 18 jaar) uit diverse gemeenten in de regio. Deze eerste plaatsing van een groep uit de Utrechtse regio in Den Engh is het eerste resultaat van intensieve samenwerking onder de naam Sirocco tussen de Politie Regio Utrecht, het Openbaar Ministerie in Utrecht, de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, de Jeugdreclassering, Den Engh en kinderrechters in de regio.

De jongens zijn via een civielrechtelijke maatregel geplaatst in Den Engh. Hen wordt via een intensief programma van 18 maanden geleerd zich te gedragen in de samenleving. Van de 100 jongens die sinds 1996 in Den Engh een programma hebben gevolgd, zijn er 92 nu nog op het rechte pad.

De criteria om voor Den Engh in aanmerking te komen zijn veelvuldig probleemgedrag, gefaalde hulpverlening, meerdere feiten gepleegd, meerdere keren als verdachte bekend, geen uitzicht en met geestelijke en lichamelijke ondergang bedreigd. Tegen de genoemde jongens is een Onder Toezichtstelling (OTS) en een gesloten plaatsing uitgesproken door de kinderrechter.

In de toekomst zullen meer jongeren via het Utrechtse samenwerkingsverband Sirocco in Den Engh worden geplaatst.