Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


23 september 2003



Hattem- Verkeersongeval met letsel


Op maandagochtend 22 september kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel op de A50 ter hoogte van Hattem. Het bleek te gaan om een eenzijdig ongeval. Het volgende was gebeurd: een 27-jarige vrouw uit Hattem reed op de afrit richting Hattem en raakte met de wielen in de berm. Zij raakte controle over het voertuig kwijt trok de auto naar rechts en sloeg in de rechterberm over de kop. De auto kwam op het dak tot stilstand. De ambulance kwam snel ter plekke. In de auto zat ook het 3-jarig dochtertje van de vrouw. Beiden waren goed aanspreekbaar. De vrouw en haar kind zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht met nog onbekend letsel.



Harderwijk- Diefstal uit woning


Op maandagochtend 22 september deed een 40-jarige man uit Harderwijk aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Meerkoetmeen in Harderwijk. De diefstal is gepleegd tussen 21 september 22.00 uur en 22 september 09.00 uur. De daders hadden een raam geforceerd en zijn zo de woning binnen gekomen. Uit de woning zijn computers, een mobiele telefoon, een fototoestel en geld meegenomen. Ook hadden de daders de autosleutel uit de woning gepakt en hebben de daar bijbehorende auto meegenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.


Wezep-snelheidscontrole

Op maandag 22 september tussen 15.00 uur en 16.30 uur snelheidscontrole gehouden met de radar op de Stationsweg. 515 voertuigen werden gecontroleerd. 63 overtredingen waarvan de hoogste 83 km/uur.



Harderwijk- Verkeersongeval met letsel


Op maandagavond 22 september kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel aan de Strandboulevard in Harderwijk. De auto zou over de kop zijn geslagen. Ter plekke bleek inderdaad dat de auto op de kop lag. De inzittenden waren niet meer aanwezig. De auto lekte veel benzine en de politie heeft de brandweer daarom nog ter plekke laten komen. De auto is afgesleept. Enige tijd later kwam de 32-jarige bestuurder uit Harderwijk aanlopen. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook had hij nog twee passagiers in de auto gehad. Dit waren twee meisjes van 14 en 12 jaar oud. Beiden kwamen uit Harderwijk. De twee meisjes zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De man krijgt een proces verbaal uitgereikt voor het rijden zonder rijbewijs.


Putten-verkeerscontrole

Op 22 september een verkeerscontrole gehouden in Puttten
7 x pv voor niet dragen van de autogordel

1 x geen helm

1 x hulpkoppeling niet goed bevestigd

1 x rijden met gladde band





038-375 10 50
---- --