Utrecht stad, 10.35 uur

Utrecht 23-09-2003 - Persberichten voor het district Utrecht stad.

Vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal UTRECHT- Maandag omstreeks 14.20 uur zijn twee vrouwen, 36 en 33 jaar beiden uit Utrecht op de Roelantdreef aangehouden wegens winkeldiefstal. Beide vrouwen hadden twee broeken en een blouse gestolen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt

Aanrijding tussen twee personenautos en motor UTRECHT- Maandagmiddag omstreeks 13.20 uur heeft op de Europalaan een ongeluk plaatsgevonden tussen twee personenautos en een motor. Een 33-jarige automobiliste uit Utrecht remde af voor de wachtende 46-jarige motorrijder uit Nieuwegein. Hierbij gleed de voet van de vrouw van de koppeling en vervolgens reed ze achter op de motorrijder. De man op de motor botste vervolgens op de auto voor hem die bestuurd werd door een 34-jarige vrouw uit Hollandsche Rading. De motorrijder is met nek en rugletsel vervoerd naar het ziekenhuis. Beide vrouwen kwamen met de schrik vrij.

Auto tegen lantaarnpaal UTRECHT- Maandagavond kwam omstreeks 21.05 uur de melding binnen dat op de Krikkelaan een personenauto tegen een lantaarnpaal gereden zou zijn en dat de bestuurder weg zou zijn gelopen. Toen de agenten terplekke kwamen bleek dit inderdaad het geval te zijn. De bestuurder, een 21-jarige man uit Utrecht, kwam vlak daarna weer aangelopen. De auto bleek niet apk-gekeurd en niet verzekerd. De bestuurder heeft afstand gedaan van de auto.

Onder invloed UTRECHT- Maandag werd omstreeks 22.45 uur een auto staande gehouden op de Mr Tripkade. De bestuurder zou vlak daarvoor betrokken zijn geweest bij vermoedelijk een inbraak op de Adriaen van Ostadelaan. De man is meegenomen naar het bureau en uit ademanalyse bleek de man 930 ug/l in zijn lichaam te hebben. Later bleek het niet om een inbraak maar om vernieling te gaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag is omstreeks 04.25 uur een 28-jarige man uit Utrecht met zijn personenauto door een hek gereden op de Rooyaards van den Hamkade. De man was eerst tegen twee geparkeerde voertuigen gereden. Hij werd ter plekke door omwonenden vastgehouden. De man is meegenomen naar het bureau en na ademanalyse bleek dat hij 765 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verlaten plaats ongeval UTRECHT- Maandagmiddag omstreeks 15.00 uur kwam de melding binnen dat op de kruising Theemsdreef-Lunenborchdreef een aanrijding had plaatsgevonden. De agenten troffen een stilstaande auto aan. Daar achter lag het slachtoffer, een 12-jarige jongen uit Utrecht. De bestuurder van de auto was volgens getuigen weggelopen. Vervolgens verklaarde een vrouw, 29-jaar uit Utrecht, dat zij had gereden, maar getuigen wisten te vertellen dat er een man achter het stuur had gezeten. Deze man, 25-jaar uit Utrecht, was inmiddels ook weer ter plaatse. Hij verklaarde ook dat de vrouw had gereden. Beide verdachten zijn aangehouden. De jongen is met verwondingen aan het hoofd afgevoerd naar het ziekenhuis. Proces-verbaal is tegen verdachten opgemaakt.