Politie Amsterdam-Amstelland

Bedreiging met hakbijl
23-9-2003. Een medewerker van een videotheek aan het Osdorpplein werd gisteravond laat door een klant bedreigd met een hakbijl. De verdachte bewerkte de balie met de bijl. Hij ging er vandoor toen de winkelmedewerker telefonisch alarm sloeg. Gewaarschuwde agenten vonden de 45-jarige man in de omgeving en rekenden hem in. De hakbijl die hij tussen zijn broeksband had gestoken werd in beslag genomen.
---

Gewond na aanrijding tram

23-9-2003. Gisteravond zijn door onbekende oorzaak twee vrouwen op de Prins Hendrikkade onder en tegen tram 24 gekomen. Eén van de slachtoffers werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen, het andere slachtoffer mocht na behandeling weer naar huis.

Rond half twaalf staken vier mensen de weg over, toen plotseling twee van hen door onbekende oorzaak onder en tegen de tram kwamen. Eén van de slachtoffers kwam klem te zitten onder de tram. De brandweer heeft de tram omhoog getakeld.
Te hard...rijbewijs kwijt
23-9-2003. Gisteravond rond half acht heeft de politie op de A2 een 34-jarige hardrijder in de kraag gegrepen, omdat hij 60 kilometer harder reed dan de maximum toegestane snelheid. De snelheidsduivel reed met een snelheid van 160 kilometer over de weg, daar waar een maximumsnelheid geldt van 100 kilometer per uur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. Drank en drugs zorgen voor brokken
23-9-2003. Een 31-jarige Italiaanse automobilist veroorzaakte gisteren op de Spaarndammerdijk veel commotie toen hij onder invloed van drank en drugs een aanrijding veroorzaakte. Er vielen geen gewonden.

Hoewel de bestuurder doorreed na het ongeluk kon hij dankzij alerte getuigen snel worden getraceerd. Hij had zijn auto in de buurt geparkeerd en zat achter het stuur met een blik bier in de hand te genieten van een zojuist ontstoken joint. De alcomobilist werd ingerekend en ingesloten. Bij een alcoholtest werd een waarde van 530 ugl gemeten (1,2 promille) Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
---

GSM geroofd van scholier

23-9-2003. Gistermiddag rond tien over twaalf werd op het Waterlandplein een 14-jarige scholier door een 17-jarige medescholier van zijn gsm beroofd. De verdachte kon rond kwart over vijf op het Waterlandplein worden aangehouden. Hij werd naar een politiebureau overgebracht en ingesloten.

Het slachtoffer liep tijdens een schoolpauze met een vriendje op het Waterlandplein. Een oudere medescholier pakte de gsm uit de handen van de jongen en trapte hem in zijn onderlichaam. Het slachtoffer meldde de zaak bij de schoolleiding en hij deed later aangifte bij de politie. Politiemensen troffen de verdachte niet in zijn woning aan. Bij een zoekactie in de omgeving van de woning kon de verdachte worden achterhaald.