Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

23-09-2003
Bedenk een naam en win een weekendje weg!
Gemeenten op zoek naar alternatief voor 'De Scheiding'

De gemeenten Achtkarspelen en Grootegast werken samen om langs de 'Scheiding', het gebied onder Surhuisterveen (gemeente Achtkarspelen) en Opende (gemeente Grootegast), een gezamenlijk bedrijventerrein te realiseren. Voor de gemeente Achtkarspelen krijgen die plannen aan de westzijde van het gebied al vorm en inhoud; we zijn op dit moment al aan het bouwrijpmaken. De gemeente Grootegast is bezig met de uitwerking van de oostzijde van het gebied. Het goedgekeurde bestemmingsplan ligt op dit moment ter inzage. Grootegast wil in het laatste kwartaal van 2003 beginnen met het bouwrijpmaken.

Grensverleggende prijsvraag Maar zover is het nog niet. Eerst vragen we uw hulp. Want laten we eerlijk zijn: de naam 'De Scheiding' benadrukt de samenwerking tussen de gemeenten Achtkarspelen en Grootegast zeker niet. Bedenkt u een betere naam waarin de samenwerking tussen beide gemeenten tot uiting komt en zo mogelijk ook de historie van het gebied of gebiedskenmerken? Dan belonen wij dat met een reischeque voor een weekendarrangement t.w.v. 250,- voor 2 personen! Vanwege het grensverleggende karakter van deze prijsvraag wordt in overleg met de winnaar bepaald voor welke bestemming en wanneer de cheque wordt ingewisseld.

Wat moet u doen?
Graag zien wij uw naamvoorstel met toelichting, voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer of e-mailadres, vóór 17 oktober a.s. tegemoet. U kunt uw voorstel sturen aan:

Gemeente Achtkarspelen
Bureau Communicatie
Postbus 2
9285 ZV Buitenpost
e-mail: communicatie@achtkarspelen.nl

Jurering
De binnengekomen ideeën worden beoordeeld door een jury, die bestaat uit de wethouders Economische Zaken (Klaas van der Ploeg, gemeente Achtkarspelen en Tineke Hazelhoff-Wiersum, gemeente Grootegast) en vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Surhuisterveen en Opende. De winnaar krijgt in de week 43 bericht. Medewerkers van de gemeente Achtkarspelen en Grootegast zijn uitgesloten van deelname.

Natuurlijk gaan we ook wat doen met de winnende naam. Deze wordt namelijk in een logo verwerkt dat bij de toegang tot de bedrijventerreinen wordt geplaatst. Uiteraard wordt u uitgenodigd om uw winnende naam + logo op een nog nader te bepalen tijdstip te onthullen.

Meer informatie
Nog vragen? Neem gerust contact op met bureau Communicatie van de gemeente Achtkarspelen, tel. 0511 - 548145.