Ingezonden persbericht

Beste redactie,

LEWIS werkt vanaf vandaag samen met Fredhopper, een internationaal succesvol Nederlands softwarebedrijf dat een nieuw soort zoek- en navigatiesoftware biedt waarmee de effectiviteit van online verkoopkanalen kan worden vergroot. Het bedrijf won in 2002 de Fast-50 Rising Star Award.

Fredhopper's product, de Fredhopper Access Server, is uniek omdat het de logica van de gebruiker volgt. Door voortdurend alle relevante keuzes te laten zien, helpt de software online klanten intuïtief te vinden wat ze zoeken en ook producten te ontdekken waar ze niet direct aan gedacht hadden. Dit is mogelijk doordat Fredhopper Access Server is gebaseerd op een multidimensionaal softwaremodel waarmee online kopers zelf bepalen hoe ze tot hun keuze willen komen.

Met de merchandising functie van de software kunnen e-commerce managers hun online verkoopkanaal zo inrichten dat het klanten alle mogelijkheden biedt, en daarbij de commerciële behoeften van het bedrijf in het oog houdt.

Fredhopper richt zich met name op grote bedrijven die veel online verkopen, zoals postorderbedrijven, reisorganisaties en industriële groothandels. Veel van de grootste online verkopers in Europa zijn klant van Fredhopper, waaronder Wehkamp, Thomas Cook en Koninklijke Philips. Alle klanten van Fredhopper hebben sinds de implementatie van de software hun online verkopen zien toenemen, sommige zelfs tot drie keer zoveel.

Fredhopper is ervan overtuigd dat de sleutel tot een verdere groei van online verkopen ligt in het vereenvoudigen van de toegang tot en het gebruik van online productcatalogi, zodat klanten snel en op een eenvoudige manier kunnen vinden wat ze zoeken.

De oprichters van Fredhopper zijn afkomstig van toonaangevende bedrijven zoals het MIT Media Lab, Procter & Gamble, Art Technology Group (ATG) en Baan. Zij gaan in een nader gesprek graag dieper in op de vraag hoe bedrijven het maximale kunnen halen uit hun online verkoop.

Voor meer informatie over Fredhopper of een interview kunt u contact met mij opnemen via e-mail vivianeb@lewispr.com of op 040 235 46 00. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan de website van Fredhopper: www.fredhopper.com

Met vriendelijke groet,

Viviane Brokerhof
LEWIS Communicatie BV


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---