Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top


Datum: 22 september 2003



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



22 september 2003



Nieuwe wijkagenten benoemd op de Noordwest-Veluwe


Oin het politiedistrict Noordwest-Veluwe zijn vier nieuwe wijkagenten benoemd. Op één vacature in Putten na, zijn nu alle functies van wijkagent "nieuwe stijl" in dit district vervuld. Nieuwe werving- en selectiesrondes hebben geresulteerd in vijf aanstellingen: Marten Wiessenberg, Danny Klink, Hans Kamstra en Ad van der Zandschulp gaan de komende jaren op de Noordwest-veluwe het wijkwerk vorm en inhoud geven. Voor de laatste vacature in Putten wordt nog naar een kandidaat gezocht.


Wijkagent Marten Wiessenberg is benoemd voor het gebied Oldebroek, Oosterwolde,
't Loo, Noordeinde en Kerkdorp. Hij is 52 jaar en woont in Hattem. Hij is inmiddels met zijn nieuwe taak begonnen. Vóór deze functie was hij politieman in team Heerde/Hattem.


Wijkagent Danny Klink is aangesteld als wijkagent in Epe voor de wijken Epe -Oost en Oene. Hij is 1 september jl. in deze nieuwe functie gestart. Danny is 34 jaar en woont in Vaassen. Vóór deze benoeming was hij politieman in de politieregio Gelderland-midden.


Wijkagent Hans Kamstra is aangesteld als wijkagent in Elburg voor de gebieden 't Harde, Doornspijk en Hoge Enk. Hij begint op 1 oktober a.s. in zijn nieuwe functie. Hans is 49 jaar en woont in Hattem. Hij komt uit de politieregio Flevoland.


Wijkagent Ad van der Zandschulp is per 1 oktober a.s. benoemd tot wijkagent in Ermelo voor de wijken Centrum en Zuid. Hans is 45 jaar en woont in Veenendaal.
Voor deze benoeming was hij politieman in de regio Utrecht.


Bereikbaar

De wijkagenten zijn bereikbaar via het politiebureau waar zij werkzaam zijn, door te bellen met het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844. Als hij in de wijk is, wordt men direct doorgeschakeld naar zijn mobiele telefoon. In andere gevallen wordt men zo snel mogelijk teruggebeld of kan men een afspraak maken.



Nieuwe stijl


Alle politieteams in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland hebben sinds kort één of meer nieuwe wijkagenten "nieuwe stijl". Het verschil met eerdere wijkagenten is vooral, dat de nieuwe wijkagenten fulltime als wijkagenten dienst doen en niet meer worden ingezet voor de 24-uursdiensten. Zij krijgen daardoor meer tijd voor het wijkwerk en richten zich bij het oplossen van grote en kleine problemen in de wijk, veel meer dan voorheen op samenwerking met andere partners zoals gemeentelijke diensten, woningbouwverenigingen, buurtvereniging, scholen, bedrijven en instellingen. De wijkagent is in de eerste plaats aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk of het gebied waarvoor hij is aangesteld. Hij informeert en instrueert de overige politiemensen van het team over de wijkproblemen en spreekt met hen een eenduidige werkwijze en gewenste manier van optreden af.
---



Politie Noord- en Oost Gelderland