Ingezonden persbericht

Persbericht

transtec Business Workstation voor multimedia-gebruikers

Computer met 800 MHz frontside bus en dual channel DDR400 geheugen

Tübingen / Nijmegen / Brussel, 23 september 2003 -- transtec AG - met ttec Computers B.V. als Nederlandse en Belgische dochteronderneming - introduceert haar nieuwste Business Workstation: de transtec 1300. De behuizing van deze computer heeft een geheel nieuw ontwerp. De Duitse IT-producent heeft bovendien de kracht van de business-serie verhoogd met een 800 MHz frontside bus, DDR400 ondersteuning en een seriële ATA-verbinding. De totale prestatie is eveneens verbeterd, dankzij een data doorvoer die meer dan vijftig procent sneller is dan de 533 MHz systeembus.

De geïntegreerde AGP8X grafische interface biedt ook veel voordelen. Deze is namelijk tot 200 procent sneller dan voorgaande interfaces en garandeert eersteklas graphics en zeer realistische 3D-beelden.

Professionele gebruikers kunnen nu beschikken over een Business Workstation dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid, continuïteit, uitbreidbaarheid en investeringszekerheid. Het nieuwe transtec werkstation is ontworpen voor multimedia-gebruikers die geen concessies willen doen als het gaat om de uitrusting en prestatie van hun systeem.

Vanwege het ingenieuze nieuwe kliksysteem van de behuizing kan het systeem snel en zonder gereedschap geopend worden. Voor de bevestiging van de ventilator en uitbreidingskaarten zijn geen schroeven nodig. Het vernieuwde ontwerp van de installatie van de harddisk zorgt ervoor dat vibraties verminderen, waardoor de computer geruisloos en storingsvrij functioneert. De afsluitbare behuizing beschikt bovendien over een uitwasbaar filter.

Het systeem is beschikbaar in een SATA-, IDE- of SCSI-versie.

Prijs: vanaf 860 euro (excl. BTW)

ttec Computers B.V. - Oude Dukenburgseweg 22 - 6503 AA Nijmegen - Telefoon: 0800 - 022 0238 - Fax: 0800 - 022 0239 - http://www.ttec.nl

ttec Computers BVBA/SprL - 60, Boulevard de la Woluwe - Woluwedal 60 - 1200 Brussel - Telefoon: 0800 - 93920 - http://www.ttec.be

Over ttec Computers B.V.
ttec Computers B.V./BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tubingen, Duitsland, en er zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zwitserland, Nederland en Oostenrijk. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 230 medewerkers werkzaam en de omzet in 2002 bedroeg circa 116 miljoen Euro.