Gemeente Barneveld


Campagne Politiekeurmerk Veilig Wonen

De gemeente Barneveld start in september de campagne Politiekeurmerk Veilig Wonen. Alle huisbezitters kunnen dan gratis en vrijblijvend advies krijgen over maatregelen die mogelijk zijn om inbraak tegen te gaan. Binnen de gemeente zijn drie bedrijven aangewezen die het gratis advies verstrekken. Voor deze campagne is de gemeente een samenwerkingsovereenkomst met erkende Politie Keurmerkbedrijven aangegaan.
Burgemeester Burgering sluit maandag 22 september om 15.00 uur een prestatieovereenkomst met Alert Veiligheidsadvies & Trainingen af. Daarmee gaat de campagne officieel van start.

In de afgelopen jaren is gebleken dat mensen vaak te laat in actie komen als het gaat om het beveiligen van hun woning. Ruim 90 procent van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsinbrekers, die gebruik maken van slecht beveiligde deuren en ramen.

In de maanden september, oktober en november zullen er 12.500 brieven huis aan huis verspreid worden. In deze brief worden de inwoners geïnformeerd over de campagne en hoe ze het gratis inbraakpreventieadvies kunnen aanvragen. Ook op de gemeentelijke pagina in de Barneveldse Krant zal er aandacht aan deze actie besteed worden.

Om te zorgen dat de inwoners een goed advies krijgen, gaat het bedrijf Alert er op toe zien dat de aangesloten bedrijven een goed advies uitbrengen. Als de huisbezitter besluit om de geadviseerde maatregelen te realiseren, kan hij de Politie Keurmerkbedrijven raadplegen. Na goedkeuring van het bedrijf ontvangt hij het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met dit keurmerk kan de huisbezitter korting krijgen op de inboedelverzekering.

De deelnemende Politie Keurmerkbedrijven zijn: AEH Techniek, Garderen; Blankestijn Inbraak Preventie, Barneveld; Lockmasters Enorm van de Fliert, Barneveld.

Voorlichting
Barneveld, 17 september 2003