1e persbericht van dinsdag 23 september 2003

Eindhoven 23-09-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man steelt geld uit kledingkluisje

Een 29-jarige man uit Veldhoven is maandag om 20.20 uur in een sauna aan het Kastelenplein aangehouden. De man had 270,= uit een kledingkluisje van een andere bezoeker gepakt. Een bewakingscamera had dit geregistreerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Het geld is terug bij de rechtmatige eigenaar.

Eindhoven: Onder invloed

* Op de Veelakker is maandag om 23.30 uur een 47-jarige Eindhovense automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies ruim
1,8 promille en zijn rijbewijs is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

* Om 5.10 uur werd op de Beukenlaan een 43-jarige Veldhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies
1,25 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto weg bij inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Hartelstein. De voordeur is open gemaakt. Uit de woning zijn een fotocamera en autosleutels gestolen. Met de sleutels is de auto, een grijze Ford Mondeo met het kenteken 24-JL-KR meegenomen.

Helmond: Snelheidscontroles

* Maandag tussen 15.30 en 18.00 uur is op de Rijpelbergseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1301 passanten reden er 85 te hard. De hoogste snelheid was 75 km/u. 50 is toegestaan.
* Op de Engelseweg werd tussen 18.45 en 21.30 uur gecontroleerd. 1198 voertuigen passeerden de radarapparatuur en 108 bestuurders deden dat sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 96 km/u.

Best: Auto weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Dieze is maandagavond een grijze Ford Focus stationcar met het kenteken 20-FN-DK gestolen. Om binnen te komen was een ruit ingeslagen, daarna was het slot van een roldeur vernield.

Oirschot: Inbrekers vrachtauto gepakt

Op de Oirschotsedijk in Eindhoven zijn dinsdag om 4.20 uur drie Eindhovenaren van 18 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat er een melding was geweest dat er werd ingebroken in een vrachtauto op parkeerplaats de Kriekampen aan de A58 onder Oirschot. Daarbij was een donkere BMW betrokken. Een surveillance-eenheid zag een BMW met drie personen rijden bij de afrit Eindhoven Airport. Op de Oirschotsedijk kon de auto staande gehouden worden. In de auto lagen dozen kleding die uit de vrachtauto waren gestolen. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Nuenen: Man met gestolen bromfiets

Op de Europalaan is maandag om 20.10 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de man op de Europalaan een bromfiets in de struiken gooide. Dat deed hij kennelijk omdat hij een politiemotor zag staan. De getuige meldde het voorval bij de politie en gaf een signalement. De politie kon de man op de skatebaan bij de Europalaan aanhouden. Hij is voor onderzoek ingesloten. De bromfiets bleek gestolen te zijn.

Nuenen: Bromfietser gewond

Bij een aanrijding op de Europalaan is maandag om 19.40 uur een 16-jarige Nuenense bromfietser gewond geraakt. Hij gaf geen voorrang aan een autobus die over de busbaan reed. De jongen is met gebroken ribben naar het ziekenhuis vervoerd.

Nuenen: Fietser ernstig gewond bij aanrijding

Een 15-jarige jongen uit Nuenen is maandag om 22.30 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Collsehoefdijk. De jongen reed met zijn fiets over de Collsehoefdijk. Bij de Geldropsedijk stak hij de Collsehoefdijk over. Hij werd hierbij aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 39-jarige Eindhovenaar. Deze auto reed ook over de Collsehoefdijk vanuit de richting Geldrop. De jongen is met hoofd- en beenletsel naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Geldrop: Geld gestolen uit winkel

Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 3.00 uur is geld gestolen uit de kassa van een winkel aan de Langstraat. De voordeur stond open. Het is niet bekend hoe de deur is opengemaakt. De buit was ongeveer 200,=.

Hoogeloon: Rijzadels weg

Maandagavond zijn bij een bedrijf aan Hoogcasteren vier rijzadels gestolen. De ruimte waarin de zadels lagen was niet afgesloten. De waarde van de zadels is in totaal ruim 4.000,=.

Valkenswaard: Inbraken in woning

* In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan De Kreijenbeek. De inbreker kwam mogelijk met een valse sleutel binnen. Uit de woning verdwenen een aktetas, een notebook, een elektronische agenda en een rekenmachine.

* Uit een andere woning aan De Kreijenbeek werd bij een inbraak een portemonnee met 20,= en een fototoestel weggenomen. De voordeur is vermoedelijk via de brievenbus opengemaakt.
* In dezelfde nacht werd ook nog ingebroken in een derde woning aan De Kreijenbeek. Ook hier is de voordeur via de brievenbus opengemaakt. Uit de woning verdwenen een portefeuille met pasjes, een portemonnee mate 225,=, een fotocamera en allerlei persoonlijke papieren.

Veldhoven: Roodlichtcontrole

Dinsdag tussen 7.45 en 8.45 uur is op de Provincialeweg ter hoogte van de Kempenbaan een roodlichtcontrole gehouden. Zes overtreders kregen een bon.