CDA

CDA
23-09-03
Bezoek Van Gennip aan St. Petersburg in teken van samenwerking op energiegebied
Staatssecretaris Karien van Gennip bezoekt momenteel St. Petersburg, vergezeld door een aantal Nederlandse bedrijven. Het bezoek staat deels in het teken van de Russisch-Nederlandse samenwerking op energiegebied

Daartoe is een ontmoeting gepland met de Russische minister Jusufov van Energie. Van Gennip: "Uitbreiding van de samenwerking tussen Nederland en Rusland op het gebied van energie en klimaatbeheersing biedt tal van mogelijkheden. Zo beschikken beide landen over relatief grote gasvoorraden. We willen hier kennis en ervaringen van Russische en Nederlandse bedrijven bundelen en intensiveren. Dat maakt het bezoek zo aantrekkelijk."

Daarnaast hebben Nederlandse bedrijven belangstelling getoond voor projecten op het gebied van infrastructuur, met name twee grote havenprojecten in Noordwest-Rusland, en voor de nog te bouwen stormvloedkering bij St. Petersburg, waarvoor in totaal euro 500 miljoen aan orders in de wacht valt te slepen. Nederlandse aannemers en baggeraars hebben hiervoor al interesse.

Van Gennip is ook aanwezig bij de festiviteiten ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van St. Petersburg. In de stad vinden veel Nederlandse activiteiten plaats in de vorm van culturele evenementen, tentoonstellingen en openingen.