Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ilse media neemt uitgeverij Accres over

Amsterdam - 23 september 2003

Accres Uitgevers gaat per 1 november 2003 deel uitmaken van ilse media groep BV. Tot de uitgaven van Accres behoren onder meer de Welke-gidsen en het Funda-verhuisblad. ilse media zal de activiteiten van Accres integreren met haar eigen online producten, met name die van Overzicht.nl.

"Wij menen dat de hulp die de Welke gidsen bieden aan kopers, een welkome aanvulling vormt op de directories van Overzicht.nl," aldus Paul Molenaar, algemeen directeur van ilse media: "We zijn dan ook van plan om te investeren in zowel de papieren versie van het blad, als in de productie van een electronische versie van deze unieke raadgever". In korte tijd is Overzicht.nl uitgegroeid tot belangrijke richtingwijzer voor consumenten die op zoek zijn naar betrouwbare leveranciers van producten of diensten. "

Juist in de combinatie van beide koophulpen ligt de toegevoegde waarde, stelt Molenaar: "Overzicht.nl biedt een snel en actueel overzicht van leveranciers, terwijl de Welke-gidsen de consument helpen bij het selectieproces van de juiste leverancier. Daarbij kunnen we de consument over en weer verwijzen, breedte of diepgang bieden waar nodig."

Over ilse media
ilse media is met 230 miljoen pageviews per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze bereikt als marktleider meer dan 60% van de Nederlandse internetpopulatie. Onder ilse media vallen Startpagina.nl (120 miljoen pageviews per maand), de zoekmachine ilse.nl (55 miljoen pageviews per maand), de nieuwssite NU.nl (50 miljoen pageviews per maand), Overzicht.nl (4 mln pageviews per maand) en Vindex.nl (1 mln pageviews per maand). ilse media is tevens een onderdeel van Sanoma Uitgevers, bekend van tijdschriften zoals Libelle, Viva, Panorama, VT Wonen, en Donald Duck.