Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - bonnenregen voor sluipverkeer
Publicatiedatum: 23-09-2003

De politie heeft maandag in een tijdsbestek van een half uur 39 bonnen uitgedeeld op de Lunterseweg in Barneveld. Bij verscherpt toezicht bleken veel fietsers aan de verkeerde kant van de weg te rijden, wat verkeersgevaarlijke situaties opleverde. De fietsers staken bij de rotonde aan de Rooseveltweg de weg over om vervolgens aan de verkeerde kant van de weg verder te rijden. Bij de Van Dompselaerstraat stak men dan weer de weg over om zo de verkeerslichten op de kruising Lunterseweg/Van Dompselaerstraat te omzeilen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - bromfietser breekt been bij aanrijding Publicatiedatum: 23-09-2003

Een 16-jarige bromfietser uit Lunteren heeft maandag een beenbreuk opgelopen bij een verkeersongeval op de Ruitenbeekweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer zou bij het nemen van een haakse bocht in de weg op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen en botste vervolgens tegen een stilstaan de auto, die links van de weg geparkeerd stond. De gewonde Lunterenaar is overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - slachtoffer aanrijding overleden
Publicatiedatum: 23-09-2003

Het 64-jarige slachtoffer uit Lunteren, dat op zaterdag 13 september zwaar gewond raakte bij een verkeersongeval op de Meulunterseweg in zijn woonplaats is maandagochtend in het UMC in Utrecht aan zijn verwondingen bezweken. Het slachtoffer werd die zaterdagochtend rond tien uur aangereden door een 48-jarige automobiliste uit Harskamp. Het slachtoffer zou volgens getuigenverklaringen plotseling naar links zijn uitgeweken, waarna de achteropkomende automobilist een aanrijding niet had weten te voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dagvaarding voor verdachte van mishandeling Publicatiedatum: 23-09-2003

Een 35-jarige inwoner van Velp, die er ondermeer van verdacht wordt een leeftijdsgenoot uit 's Heerenberg eind augustus te hebben mishandeld op een camping in Ede heeft hiervoor een dagvaarding uitgereikt gekregen. De verdachte Velpenaar werd maandagochtend in zijn woning door de politie aangehouden. Vrijdag 29 augustus kreeg het slachtoffer bezoek van de Velpenaar, die ook op de camping verbleef. Kennelijk was een eerder conflict tussen beiden opgelaaid waarna de Velpenaar het slachtoffer zou hebben mishandeld met een bezemsteel. Ook de 47-jarige echtgenote van het slachtoffer zou daarbij klappen hebben moeten incasseren. Beide slachtoffers liepen verwondingen op. Kort na het incident was de politie gewaarschuwd maar omdat geen van de betrokkenen meer aanwezig was kon die niets meer uitrichten. Nadat de beide slachtoffers later aangifte hadden gedaan werd alsnog een onderzoek ingesteld, aan de hand waarvan de verdachte Velpenaar later kon worden aangehouden. De verdachte Velpenaar bekende de mishandelingen en is na verhoor op vrije voeten gesteld. Hij zal zich in november voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - ruim 500 euro boete voor verzet en belemmering Publicatiedatum: 23-09-2003

Een 19-jarige Edenaar heeft een boete van 520 euro gekregen voor het verzet en de belemmering dat hij pleegde bij zijn aanhouding begin juni van dit jaar. De Edenaar werd in de vroege ochtend van zondag 8 juni op het Maandereind in zijn woonplaats door de politie aangehouden nadat hij enkele verkeersovertredingen had gepleegd. Eerder die nacht had de Edenaar al een bekeuring gekregen omdat hij zonder helm op een onverzekerde bromfiets had gereden. Bovendien vertoonde zijn bromfiets enkele technische gebreken, waarna de agenten hem verboden verder te rijden. De Edenaar werd echter even later nogmaals rijdend aangetroffen en kreeg vervolgens weer een bekeuring. Bovendien wilden de agenten zijn bromfiets in beslag nemen. De Edenaar wilde dit beletten door de agenten weg te duwen en werd vervolgens aangehouden. Daarbij verzette de Edenaar zich door zich los te rukken uit de greep van de agenten. De verdachte is vervolgens later na verhoor heengezonden met een dagvaarding en heeft inmiddels van justitie een boete opgelegd gekregen van 520 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - routinecontrole leidt naar forse hennepkwekerij Publicatiedatum: 23-09-2003

Een routinecontrole van de politie heeft maandagmiddag geleid tot de ontmanteling van een hennepkwekerij in een woning in de wijk De Nude in Wageningen. Omstreeks een uur 's middags controleerden surveillerende agenten op de Bernhardstraat een 32-jarige automobilist uit Wageningen. Hij bleek 1600 henneptoppen in zijn auto te vervoeren en werd vervolgens aangehouden. Zijn auto werd in beslaggenomen, evenals de in zijn auto aanwezige henneptoppen. Bij een daaropvolgend onderzoek naar de herkomst werd in een woning in de wijk De Nude enkele in bedrijf zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. In het pand werden nog eens drie verdachten aangehouden die bezig waren met het oogsten van henneptoppen. Het gaat om een 31-jarige vrouw en een 31-jarige man, beiden uit Tiel en een 20-jarige vrouw uit Lent. De in de kwekerijen aanwezige planten, in totaal enkele duizenden stuks, en de kwekerijattributen werden in beslag genomen en later vernietigd. Alle aangehouden verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---