UNETO-VNI

Eerste LegionellaCode voor staatssecretaris Van Geel

Jaarlijks 800 gevallen van legionellabesmetting in Nederland

Zoetermeer, 23 september 2003

De Gezondheidsraad heeft vastgesteld dat in Nederland jaarlijks 800 mensen een ernstige longontsteking oplopen als gevolg van een besmetting met de legionellabacterie. Ondernemersorganisatie UNETO-VNI wil het aantal besmettingen terugdringen met behulp van de LegionellaCode voor Woninginstallaties. Tijdens het congres Een Veilige Omgeving, dat morgen (woensdag 24 september) in Den Haag plaatsvindt, overhandigt UNETO-VNI het eerste exemplaar van de LegionellaCode aan staatssecretaris Van Geel (VROM).

Richtlijnen
De legionellabacterie vormt niet alleen een gevaar voor collectieve waterleidinginstallaties, maar duikt ook in de waterleidingen van woningen regelmatig op. UNETO-VNI heeft daarom richtlijnen ontwikkeld voor installateurs én bewoners om legionellabesmettingen te voorkomen. Die richtlijnen zijn samengevat in de LegionellaCode.

Congres
Tijdens het congres Een Veilige Omgeving komen naast legionella ook andere onderwerpen aan de orde die betrekking hebben op de veiligheid in de bebouwde omgeving. Zo geven diverse deskundigen en beleidsbepalers hun visie op een verplichte APK voor woninginstallaties.

////einde persbericht////