FNV Bouw


datum: 23-09-2003

FNV Bouw: goede CAO-resultaten

FNV Bouw is te spreken over de resultaten van de CAO-onderhandelingen van het afgelopen seizoen. De bond vernieuwde negen CAO's. In de meeste gevallen werd een loonstijging van 2,5 procent gerealiseerd, conform de inzet na het Najaarsakkoord. Verder werden afspraken over scholing en CAO à la carte uitgebreid of verfijnd.

Aanvankelijk was de inzet 3,5 procent plus 0,5 procent voor pensioen. Onder invloed van het Najaarsakkoord werd dat 2,5 procent. Waar deze inzet niet volledig werd gehaald, betreft het sectoren die meer dan gemiddeld van de recessie te lijden hebben: meubel, tentoonstellingsbedrijven en houthandel. Meubel en houthandel krijgen over 15 maanden 2,5 procent; medewerkers in tentoonstellingsbedrijven ontvangen 3,25 procent in 24 maanden.

Grote waarde hecht FNV Bouw aan scholing en aan leeftijdsbewust personeelsbeleid. In de timmerindustrie en de tentoonstellingsbedrijven werd afgesproken dat de werkgever jaarlijks met de werknemers een loopbaangesprek voert. Dakdekkers van 55 jaar die tien jaar in dienst zijn, kunnen in een vierdaagse werken zonder dat ze dagen hoeven in te kopen.

Ook op het terrein van CAO à la carte boekte FNV Bouw vooruitgang. De schilders gaan ermee experimenteren, met de dakdekkers is er tijdens de looptijd van deze CAO nader overleg over. Binnenkort evalueert de bondsraad van FNV Bouw deze CAO-resultaten.

FNV Bouw
Postbus 520 3440 AM Woerden

Fax: (0348) 423 610