Ingezonden persbericht

Persbericht

Autodesk sluit overeenkomst met Océ voor ondersteuning DWF

Overeenkomst waarborgt betrouwbare en nauwkeurige afdrukken op grootformaat en vereenvoudigt ontwerpproces

Barendrecht, 23 september 2003 ­ Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, heeft een overeenkomst gesloten met Océ, leverancier van documentbeheer-, kopieer- en afdruktechnologie. Overeengekomen is dat alle Océ-oplossingen voor het afdrukken van technische documenten voortaan ondersteuning bieden voor DWF (Design Web Format), het compacte print-ready formaat van Autodesk voor het distribueren en bekijken van digitale ontwerpgegevens. Hierdoor kunnen ontwerpers die met Autodesk-producten werken, tijdens projecten probleemloos DWF 6-bestanden afdrukken, wat de uitwisseling van complexe ontwerpgegevens vereenvoudigt en versnelt.

DWF (Design Web Format) is een bestandsformaat om eenvoudig en efficiënt tekeningen en ontwerpgegevens te verspreiden. Toen DWF zes jaar geleden werd geïntroduceerd was het bedoeld als compressiemethode voor tekeningen om versturen via het web mogelijk te maken. Momenteel is DWF meer dan dat, het is een manier om veilig en efficiënt ontwerpinformatie te communiceren Het delen van informatie tijdens een ontwerpproces wordt gestroomlijnd waardoor er tijd bespaard wordt op het managen van ontwerpproces en er kosten worden bespaard van printen, porto en handling. DWF zorgt ervoor dat de tekeningen, modellen en de bijbehorende producteigenschappen worden weergegeven zoals door de ontwerper voor publicatie samengesteld. DWF bestanden kunnen niet veranderd worden.

Veel klanten van Autodesk werken met systemen van Océ. De interoperabiliteit tussen de ontwerptools van Autodesk en de grootformaat afdruksystemen van Océ is van essentieel belang maar was toch niet altijd even ongecompliceerd. Door de overeenkomst wordt het afdrukproces beter gestroomlijnd waardoor de productiviteit toeneemt. Het DWF-formaat van Autodesk helpt gebruikers bij het delen van ontwerpgegevens waardoor ontwerpers, technici, ontwikkelaars en andere partijen efficiënt kunnen samenwerken en communiceren binnen projecten. Door de overeenkomst met Océ kunnen deze gebruikersgroepen snel en efficiënt complexe, meerdimensionale ontwerptekeningen afdrukken. De overeenkomst is het logische vervolg op jarenlange strategische samenwerking tussen Autodesk en Océ.

Autodesk Express Viewer
DWF-bestanden kunnen op schaal worden weergegeven en bekeken met Autodesk Express Viewer, een softwareproduct dat met alle AutoCAD 2004-producten wordt meegeleverd en gratis kan worden gedownload vanaf www.autodesk.com/expressviewer. Deze viewer is een lichtgewicht, high-performance applicatie die gemakkelijk kan worden verspreid onder alle projectdeelnemers, zelfs partijen die niet met AutoCAD-producten werken maar wel de digitale ontwerpgegevens moeten kunnen bekijken. DWF is een open formaat waarvan de specificaties zijn gepubliceerd; hierdoor maar ook dankzij de toolkit voor ontwikkelaars kan iedereen DWF-bestanden maken en bekijken.

Océ
Het hoofdkantoor van de internationale Océ-Groep is gevestigd in Venlo. Océ NV, met ruim 23.000 medewerkers en een jaaromzet van $ 3,2 miljard over 2002, heeft onderzoeks- en productiecentra in Nederland, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, België, de Tsjechische Republiek en Japan. Het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor van Océ is gevestigd in Chicago. Noord-Amerika realiseerde over boekjaar 2002 een jaaromzet van $ 1,3 miljard en telt momenteel circa 9600 medewerkers. Bezoek www.oce.com voor meer informatie over Océ.

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 0180 691000
e-mail: sjoerd.lazeroms@ autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl