Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 september 2003

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aanhouding wegens inbraak

Vrouw aangehouden nadat ze had ingebroken in de woning van haar ex-vriend

Overdinkel

Op maandag 22 september omstreeks 21.19 uur werd een inbraak gemeld in een woning aan de Veldkamp in Overdinkel. De 39-jarige bewoner meldde dat zijn ex-vriendin, een 35-jarige vrouw uit Overdinkel zijn woning was binnen gedrongen. Zij had de ruit van de voordeur vernield en was naar binnen geklommen. De politie hield haar in het halletje van de woning aan. Na verhoor kon ze met een dagvaarding het bureau verlaten. (bps: 03-125221)

Inbraak in café

Bij inbraak in café zijn de gokkasten leeggehaald

Hengelo

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 september werd ingebroken in een café aan de Schumannstraat in Hengelo. Nadat de achterdeur was geforceerd werd toegang verkregen tot het pand. Binnen werden twee gokkasten opengebroken en het geld weggenomen. Ook werd een computerkast vernield. (bps: 03-124929)

Aanhouding na winkeldiefstal

Verdachte aangehouden na winkeldiefstal en wegens recidive opgesloten

Hengelo

Op maandag 22 september omstreeks 18.15 uur werd een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Thiemsbrug in Hengelo. De man had voedsel uit de winkel weggenomen. De man werd reeds meerdere keren voor hetzelfde feit opgepakt en is in overleg met justitie in verzekering gesteld om te worden voorgeleid. (bps: 03-125178)

Verkeerscontrole

Diverse verkeerscontroles in het district

Midden- en Noordoost-Twente

Op maandag 22 september werden in het district Midden- en Noordoost-Twente op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Oldenzaal: totaal 12x PV, waarvan 4x foutparkeren; 3x rijdend telefoneren; 2x geen gordel; 1x geen verzekering; 1x APK vervallen en 1x negeren inhaalverbod. Markelo/Goor/Diepenheim: totaal 15x PV, waarvan 14x geen gordel en 1x rijdend telefoneren. Hengelo: 2x geen gordel.
Borne: totaal 22x PV, waarvan 9x geen gordel; 6x fietsen in voetgangersgebied; 6x geen parkeerschijf; 1x geen helm; een 49-jarige automobilist uit Borne werd bekeurd wegens het rijden zonder gordel en het negeren van het stopteken. Nadat hij uiteindelijk toch was gestopt gedroeg hij zich zeer recalcitrant en weigerde zijn personalia op te geven. Daarop werd hij aangehouden. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten.


---- --