Ingezonden persbericht

Nieuwe President bij Walker Ameriphone

Hoofddorp, Nederland, 23 september 2003 - Walker Ameriphone, een werkmaatschappij van Plantronics, heeft Carsten Trads benoemd tot president, zo maakte Ken Kannappan, CEO van Plantronics deze week bekend.

Walker Ameriphone is de belangrijkste producent van producten voor mensen met gehoorproblemen, zoals de Clarity Power telefoons, die gebruik maken van geavanceerde technologie, waardoor miljoenen mensen met een gehoorgebrek in de hele wereld toch telefoongesprekken kunnen voeren.

In zijn vorige positie was Carsten Trads president van GN Resound, een fabrikant van gehoorapparatuur en audiologische meetinstrumenten. Hij is sinds 1994 werkzaam geweest bij GN Resound op het hoofdkantoor te Kopenhagen. In die periode was hij lid van de directie en leidde hij de verkoop- en marketingorganisatie.

"Carsten is een ervaren bestuurder die veel kennis heeft van mensen met gehoorproblemen," zegt Kannappan. "Hij zal een belangrijke rol spelen in de verwachte groei van Walker Ameriphone. De onderneming fabriceert technologisch hoogstaande apparatuur, die voldoet aan de eisen van mensen met een gehoorstoornis."

"De markt voor communicatieapparatuur voor mensen met gehoorproblemen vertoont een sterke groei," aldus Trads. "Ik voorzie dat de Clarity Power-technologie van Walker Ameriphone in combinatie met de expertise van Plantronics een substantiële groei van de activiteiten te zien zal geven."

Walker Ameriphone
Walker Ameriphone, een werkmaatschappij van Plantronics Inc. (NYSE:PLT), is een belangrijke producent van telecomoplossingen voor mensen met een gehoorgebrek en produceert voor de telefoon- en telefoontestmarkt. De onderneming is toonaangevend op het gebied van geluidsversterking en levert telefoonapparatuur en pasklare oplossingen waar een superieure geluidskwaliteit is vereist. Meer en meer mensen met een gehoorhandicap maken gebruik van de oplossingen die bovendien gemakkelijk in het gebruik zijn. De onderneming ging van start in 1969 als een fabrikant van telecommunicatieapparatuur en is in 1986 gekocht door Plantronics.

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonorganisaties, zakelijke afnemers en de consumentenmarkt. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en is gevestigd in 19 landen. Er werken in totaal 2300 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.
---

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma*
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties

*foto op aanvraag beschikbaar

---

Forward Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that are subject to risks and uncertainties, including the statements above concerning future growth in market opportunities and the success of the Walker Division of Plantronics, Inc. in meeting those market opportunities. Those statements are based on current information and expectations and there are important factors that could cause actual results to differ materially from those anticipated by any such statements. These risks include, but are not limited to: the overall level of demand for the company's products; the actions of existing and/or new competitors, especially with regard to pricing and promotional programs; continuity of component supply at costs consistent with the company's plans; and the success of the company's new product development efforts. Walker, a Division of Plantronics, Inc., and Plantronics, Inc. disclaim any obligation to update any forward-looking statements as a result of developments occurring after the date of this release.