FNV

Datum
23 september 2003
Onderwerp

Topsalarissen: FNV bereidt stap naar de rechter voor

De FNV wil juridische actie ondernemen tegen buitensporige beloningen van topmanagers. Nederlands grootste vakcentrale heeft haar Weerstandsfonds geopend voor enquêteprocedures bij de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof tegen KPN en Getronics. 'Doel van de FNV is niet een heksenjacht tegen individuele topondernemers. Wel willen we dat er rechtsregels komen die beloningsuitwassen tegengaan en het zelfreinigend vermogen van ondernemingen stimuleren,' aldus vice-voorzitter Kitty Roozemond van de FNV.

Vandaag zijn er bij KPN en Getronics zogeheten bezwaarbrieven bezorgd. Daarin tekenen de betrokken bonden ABVAKABO FNV en FNV Bondgenoten formeel bezwaar aan tegen de gang van zaken in beide ondernemingen. Mede op basis van reacties van de twee ondernemingen op deze bezwaarbrieven beoordelen FNV en bonden of zij naar de Ondernemingskamer stappen met het verzoek voor een onderzoek (enquête) naar mogelijk wanbeleid bij KPN en Getronics.

De eventuele gerechtelijke stap is de afgelopen maanden zeer zorgvuldig voorbereid door FNV-juristen en de advocaten mr. L. Sprengers en mr. M. Baltussen van resp. FNV Bondgenoten en ABVAKABO FNV. Deze twee bonden hebben de selectie gemaakt welk bedrijf juridisch op de korrel genomen zou worden.

De keuze is op KPN gevallen omdat uit de jaarcijfers over 2002 een excessief totaal beloningspakket van de huidige bestuursvoorzitter blijkt, alsmede een - naar het oordeel van de FNV - extreme vertrekregeling voor ex-bestuurders. Bovendien is niet duidelijk welke objectief toetsbare criteria KPN hanteert voor het prestatiegebonden bestanddeel van de beloningen van Raad van Bestuursleden. Veel kwaad bloed heeft ook gezet dat KPN met veel tamtam in het kader van een pijnlijke reorganisatie een salarisoffer van 15% van het topmanagement bekendmaakte, terwijl dat inmiddels door toekenning van bonussen en opties alweer lijkt te zijn gecompenseerd.

Bij Getronics is volgens FNV Bondgenoten sprake geweest van toepassing van excessieve vertrekregelingen onder de meest ongunstige vooruitzichten voor het voortbestaan van de onderneming, zonder dat daarover in het licht van die vooruitzichten en de dienaangaande van de vertrokken bestuurders te maken verwijten lijkt te zijn heronderhandeld. Beloningsregelingen, zoals het kwijtschelden van leningen voor aandelenopties, zijn Bondgenoten ook een doorn in het oog.

Het gewraakte beloningsbeleid is volgens de FNV bedenkelijk uit een oogpunt van verantwoord beheer van de financiële middelen van de ondernemingen. Het bedreigt de vertrouwensbasis van de arbeidsverhoudingen. En het ondergraaft het beleid gericht op verantwoorde loonkostenontwikkeling. Dat alles tast het vermogen van ondernemingen tot waardeschepping op lange termijn aan.

Kitty Roozemond: "De FNV heeft overwogen ook Ahold bij het voornemen van juridische stappen te betrekken. Dat hebben we echter laten vallen. We willen eerst eens goed studeren op het recente gebaar van de nieuwe bestuursvoorzitter Moberg."

Nadere informatie:
FNV Voorlichting/ Paulus Plas: 020 - 58 16 553 of 06 22 97 18 59 Bondgenoten Voorlichting / Marco van Moort: 030 - 27 38 257 ABVAKABO Voorlichting / Annemarie Vonk: 079 - 354 63 19