De Unie


Seceurop NL: Principe-akkoord sociaal beleidsplan

23 september 2003 - In onze brief van 7 juli jl. hebben wij jullie geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de invoering van de reorganisatie fase 4. De afgelopen weken is met het management van de business unit Airport & Aviation nader overleg gevoerd over een sociaal plan. Dit overleg heeft inmiddels geresulteerd in een principe-akkoord tussen De Unie (en de andere vakbonden) en Seceurop Ned. Security Check. Bij De Unie hebben onze leden het voor het zeggen, daarom leggen wij dit principe-akkoord nu aan jullie voor.

Wij hebben vernomen dat er brieven zijn verstuurd waarin de indruk wordt gewekt dat er een definitief akkoord is met de vakbonden. Dit is dus niet juist! Er is pas een akkoord als jullie hebben ingestemd. Jullie werkgever loopt dus voor de muziek uit! Wij hebben ons ongenoegen over deze gang van zaken inmiddels laten blijken.

Voor wie is het sociaal plan?

* Sectormanagers

* Teamleiders

* (Senior)supervisors HBS

* Planners
Voor een korte omschrijving van de gevolgen van de reorganisatie voor die betreffende groepen werknemers, zie het Addendum.

Belangrijkste gevolgen van de reorganisatie
De grootste gevolgen zijn er voor de teamleiders. Van de circa 400 teamleiders zullen slechts enkele tientallen medewerkers benoemd gaan worden tot supervisor. Aan de andere teamleiders zal een functie van teamlid worden aangeboden. De betreffende medewerkers zullen wel worden geplaatst in de daarbij behorende functieschaal (3S) maar het salaris zal niet worden verlaagd. Indien de teamleider een salaris heeft dat lager ligt dan het maximum van schaal 3S, dan wordt het salaris ingepast en blijft het meegroeien tot het maximum van die schaal. Teamleiders met een salaris dat ligt boven het maximum van 3S, ontvangen een persoonlijke toeslag (PT) ter grootte van het verschil tussen het 3S-max. en het huidige salaris. Die PT telt gewoon mee voor pensioen, vakantietoeslag, ORT e.d. De persoonlijke toeslag wordt in de komende jaren wel afgebouwd met de CAO-stijgingen. Dit betekent dus dat de eerstkomend jaren het loon wordt bevroren.

Wij hebben ons bij de onderhandelingen terdege gerealiseerd dat het voor die groep mensen een hard gelag is. Behoud van werkgelegenheid is in deze tijd echter een belangrijk punt. Dit -tezamen met behoud van het huidige salaris- is in dit sociaal plan gerealiseerd.

Stemming
Zoals altijd hebben de leden van De Unie het voor het zeggen. Laat daarom weten wat je van dit sociaal plan vindt. Stuur het bijgesloten antwoordformulier zo snel mogelijk terug. De uiterste datum waarop het formulier terug moet zijn, is vrijdag 3 oktober.

Meer informatie
Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar ros-p@unie.nl of neem telefonisch contact met ons op via 0345-851056

Met vriendelijke groet,

Peter Roos
Bestuurder

* Antwoord formulier (pdf)

* Seceurop: Sociaal Beleidsplan 2003 - 2004 (pdf)
* Seceurop: Addendum Sociaal Beleidsplan (pdf)

dinsdag, 23 september 2003