Ingezonden persbericht


Nieuwe arbeidsmarktmonitor bij 2 ½ jaar Bureau Bob

MAAR LIEFST 68% MINDER VACATURES VOOR PLANOLOGEN EN GEOGRAFEN

Ten opzichte van vorig jaar zijn er in de maanden maart tot en met juni van 2003 68% minder vacatures voor planologen en geografen. Waren er in de maanden maart tot en met juni van 2002 nog 300 vacatures, in dezelfde periode dit jaar ging het slechts om 97 vacatures. De maand juni sloeg de klok met maar liefst 90% minder vacatures. Dit blijkt uit de nieuwe arbeidsmarktmonitor van Bureau Bob, detacheringbureau op planologisch en ruimtelijk-economisch terrein. De eerste resultaten hiervan zijn gepubliceerd bij het 2 ½ jaar jubileum van het bedrijf deze week.

Vooral de adviesbureaus en de ministeries hebben een enorme terugval in vacatures voor planologen en economisch geografen: - 87,5% respectievelijk - 94%. De gemeenten doen het tot nu toe relatief goed. Ondanks een daling in absolute zin met 59%, is hun marktaandeel gestegen van 72% in 2002 naar 92% in 2003.

Minste daling op werkterrein ruimtelijke ordening

Op alle werkterreinen zijn er minder vacatures. Op het gebied van ruimtelijke ordening valt de terugval nog het meest mee (- 53%). Economische zaken, volkhuisvesting en planeconomie/vastgoed geven de grootste terugval te zien: een terugval van - 71%, -75% en - 83%, zo blijkt uit de arbeidsmarktmonitor van Bureau Bob. De regionale spreiding van de vacatures verandert weinig: ruim 50% van de vacatures is in de Randstad, 25% in het midden van het land (Brabant, Gelderland en Overijssel) en een kleine 25% in Zeeland, Noord-Nederland en Limburg.

Verwachtingen voor 2004 zijn niet positief

Bureau Bob verwacht komend jaar geen stijging van het aantal vacatures. Het aantal aanvragen dat bij Bob wordt neergelegd, vertoont namelijk nog geen sterke opwaartse lijn. Nadat de adviesbureaus en de ministeries geconfronteerd werden met vacaturestops, zal nu ook de grote groep gemeenten vanwege bezuinigingen genoodzaakt zijn geen vacatures meer op te vullen.

Bureau Bob groeit 50% per jaar
2 ½ jaar geleden is Bureau Bob gestart als gespecialiseerd detacheringbureau voor planologen en geografen. Ondanks de laagconjunctuur heeft Bureau Bob een grote groeispurt gemaakt, van circa 50% per jaar. Tot de klantenkring van Bureau Bob behoren inmiddels gemeenten zoals Almere en Amsterdam, de provincies Gelderland en Utrecht en adviesbureaus als Inbo en RBOI. Bureau Bob detacheert zowel senioren als junioren. De vier werkvelden zijn: ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, economische zaken en planeconomie/vastgoed.

/ / /

Informatie voor de pers

U kunt met uw vragen contact opnemen met Marleen Hermkens, manager van Bureau Bob: telefoon (024) 373 58 11.


---- --