Politie Gelderland-Midden

Doesburg - snelheidscontrole
Publicatiedatum: 23-09-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft maandag bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg N338 in Doesburg 66 overtreders op de gevoelige plaat vastgelegd. Tussen vier uur 's middags en negen uur 's avonds passeerden 2210 bestuurders de controleplaats.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Zevenaar, Onderzoek brand Mozartlaan krijgt nieuwe impuls Publicatiedatum: 23-09-2003

In de nacht van 29 juni 2003 ontstond in het souterrain van een flat aan de Mozartlaan in Zevenaar een brand. Het politieonderzoek naar de oorzaak heeft uitgewezen dat het gaat om brandstichting. Het lopende onderzoek heeft onlangs nieuwe aanknopingspunten opgeleverd.

De brand ontstond die nacht rond 3.00 uur en richtte de nodige schade aan in het souterrain, waar ondermeer een aantal bromfietsen en fietsen van bewoners stonden gestald. Door de melding van een oplettende buurtbewoonster was de brandweer snel ter plaatse. Daardoor kon worden voorkomen dat de flatbewoners moesten worden geëvacueerd. Wel werden alle bewoners van de in totaal 34 flatwoningen gewekt en uit voorzorg naar de balustrade van de flat verwezen. Hoewel een aantal van de in het souterrain liggende gasleidingen al gesmolten bleken, kon de brand tijdig worden geblust en hebben zich gelukkig geen verdere ongelukken voorgedaan.

Direct is een politieonderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld. Het sporenonderzoek van de technische recherche heeft uitgewezen dat de brand moet zijn aangestoken. Door andere urgente zaken moest dit politieonderzoek tijdelijk op een lager pitje worden gezet, maar het onderzoek naar deze brand is momenteel weer in volle gang. Mede door enkele getuigenverklaringen heeft de politie nieuwe aanwijzingen verkregen in de zaak. Over de inhoud van deze aanwijzingen kunnen in dit stadium geen verdere mededelingen worden gedaan, maar de politie hoopt dat deze leiden naar de identiteit van de brandstichter(s).

Mogelijk zijn er nog andere getuigen die in deze nacht iets verdachts in of rond de bewuste flat aan de Mozartlaan denken te hebben gezien. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Zevenaar. Aan degene die informatie heeft die leidt tot de identiteit van de brandstichter(s) looft de verzekeringsmaatschappij van de belanghebbende een beloning uit. Méér informatie over deze beloning wordt vermeld in een advertentie in de Gelderlander van zaterdag 27 september.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031