Ingezonden persbericht

Plantronics introduceert VoIP-toepassing voor call centers

DA60 USB-headsetadapter met Persono Pro 2.0 software vergroot toepassingsmogelijkheden Voice over Internet Protocol (VoIP)

Hoofddorp (Nederland), 23 september 2003 - Plantronics introduceert vandaag de DA60, een digitale USB-headsetadapter die is uitgerust met PerSono Pro 2.0 software en is ontworpen voor call centers. De DA60 vormt een krachtig digitaal Voice Over Internet Protocol (VoIP)-stemplatform voor softphones, PC´s die gebruikt worden als telefoon met behulp van een headset.

De DA60 is ontworpen in samenwerking met call centermanagers, medewerkers en softphone-ontwikkelaars en heeft diverse hardware- en software-eigenschappen die softphone-applicaties ondersteunen, waaronder:
* Digitale signaalverwerking (DSP) en Call Clarity-technologie om de geluidskwaliteit te verbeteren en echo te onderdrukken. Hierdoor zijn gesprekken helder en kunnen medewerkers klanten snel begrijpen en antwoorden zonder dat ze zichzelf hoeven te herhalen. Dit is prettig voor zowel klanten als medewerkers.
* Met PerSono 2.0 software kan de call centermedewerker met een eenvoudig menu het type headset selecteren dat hij gebruikt. Vervolgens worden alle instellingen voor dat model automatisch goed ingesteld. Indien gewenst kan de medewerker nog steeds zelf het luister- en spreekniveau aanpassen. Daarnaast kunnen instellingen van de PerSono Pro 2.0 software worden opgeslagen op het netwerk, zodat call centermedewerkers met een variabele werkplek hun eigen instellingen van het netwerk kunnen ophalen.
* Groepsleiders kunnen met de PerSono Pro 2.0 software alle systemen van medewerkers aanpassen zodat ze per systeem de meest optimale geluidskwaliteit kunnen instellen. Groepsleiders kunnen met de software tevens voortdurend het aantal decibel per medewerker in de gaten houden.
* De DA60 zorgt er ook voor dat gevoelige informatie wordt beschermd. Zodra een medewerker zijn headset uitschakelt, activeert de PerSono software de schermbeveiliging met Windows-toegangscode, zodat niemand toegang heeft tot de financiële of persoonlijke gegevens van de klant.
* Een adapter die aansluitbaar is op de USB-poort voor eenvoudige installatie; "Klantcontactcenters beginnen de voordelen in te zien van het inzetten van IP-technlogie vooral in call centers met 250 plaatsen of minder", zegt Paul Stockford, analist bij het Amerikaanse Saddletree Research. "De DA60 lost al een groot deel van de problemen op die nu nog bestaan met VoIP, zoals echo en vertraging, en brengt de geluidskwaliteit op hetzelfde niveau als bestaande telecommunicatie-oplossingen."

"Plantronics biedt met de DA60 een product van de nieuwe generatie digitale audio-producten voor in het call center", zegt Craig May, directeur productontwikkeling en marketing van Plantronics. De DA60 is een kruising tussen technologie en applicaties waarbij we de technologie hebben aangepast om te voldoen aan de eisen van de markt, in dit geval het call center. Sterker nog, de DA60 is een platform dat zich leent voor toekomstige uitbreiding."

Systeemeisen
De Plantronics DA60 is aansluitbaar op de USB-poort van alle PC´s met Windows 2000 of Windows XP. De adapter is direct aansluitbaar op de USB-poort en de andere kant is aan te sluiten op elke professionele headset van Plantronics.

Beschikbaarheid
Er zit twee jaar garantie op de DA60 en de adapter is vanaf deze herfst te koop bij Plantronics distributeurs en via de website: www.plantronics.com.

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonorganisaties, zakelijke afnemers en de consumentenmarkt. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en is gevestigd in 19 landen. Er werken in totaal 2300 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.
---

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma*
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl
Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties

*foto op aanvraag beschikbaar

---