BNN

Hilversum, 23 september 2003

'HOOR IK DAAR EEN LAMA SCHIJTEN?': IMPROVISATIE OP Z'N BNN'S

In het voorjaar van 2004 zal BNN starten met een nieuwe komische show met de titel 'Hoor ik daar een lama schijten?', die gebaseerd is op de zeer succesvolle Channel 4-serie 'Whose line is it anyway?'. Net als in de Engelse show komt het in 'Hoor ik daar een lama schijten?' aan op het improvisatietalent van de panelleden en de inbreng van het publiek. De presentatie van het programma is in handen van Patrick Lodiers.

In 'Hoor ik daar een lama schijten?' draait alles om de improvisatie, maar ook de inbreng van het publiek is onmisbaar. In de show kunnen presentator en panelleden punten verdienen door zich zo goed mogelijk door de verschillende programmaonderdelen heen te improviseren. Het vaste panel van 'Hoor ik daar een lama schijten?' zal onder andere bestaan uit Ruben Nikolai (winnaar Camaretten 2002), Arie Koomen (de helft van het komisch duo Arie & Silvester), Tijl Beckand (helft van het duo Ongehoord) en Martijn Oosterhuis (stand-up comedian). In acht afleveringen van 25 minuten zullen bekende onderdelen en spelletjes uit de originele serie terugkeren, maar er zal ook ruimte zijn voor nieuwe Nederlandse inbreng. Net als in het origineel is in 'Hoor ik daar een lama schijten?' niets zeker en ligt niets vast. Alles kan gebeuren en dat doet het dus ook.

'Whose line is it anyway?', werd geproduceerd door Hat Trick Productions, die ook verantwoordelijk is voor 'Dit was het nieuws'. De show was negen jaar lang een van de meest succesvolle en langstlopende comedyprogramma's van Engeland en groeide in 1987 uit van BBC-radioprogramma naar een van de meest populaire komische programma's op televisie (Channel 4) en won verschillende prestigieuze televisieprijzen. Ook in Amerika is het programma een televisiehit, dat daar wordt gepresenteerd door comedian Drew Carey.