Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (23/9)

Tilburg, 23 september 2003

Agenten houden vervelende jongen aan

TILBURG - In het Centraal Station aan de Spoorlaan hebben agenten gistermorgen even na acht uur, een 17 -jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden. De jongen werd door Spoorwegpersoneel betrapt op het rijden zonder plaatsbewijs en hij weigerde zijn naam op te geven. De agenten die de Spoorwegmedewerkers kwamen assisteren werden vervolgens door de jongen, toen zij hem naar het bureau brachten, uitgescholden.

Winkeldiefstal

TILBURG - In een supermarkt aan het Buurmalsenplein is gistermorgen rond kwart voor negen een 42-jarige vrouw uit deze stad betrapt bij de diefstal van boter, vlees en jus d`orange. De waarde van de gestolen goederen bedroeg bijna 12 euro. De vrouw werd met een schikkingsvoorstel van 130 euro weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - In een winkel aan de Heuvelstraat is gistermiddag rond de klok van vijf uur een 35-jarige Tilburger door beveiligingspersoneel betrapt bij de diefstal van beddengoed en overgedragen aan de politie. Hij had twee dekbedovertrekken meegenomen. De man kreeg naast een proces-verbaal ook een winkelverbod voor de periode van één jaar.

Alcoholcontrole

TILBURG - Aan de Goirleseweg in Tilburg is vannacht om kwart over één 50-jarige Tilburger op zijn snorfiets aangehouden, nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn vervoermiddel zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1.65. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van acht uren opgelegd.

TILBURG - Een 54-jarige Goirlenaar liep vannacht rond halftwee aan de Tilburgseweg ook tegen de lamp. Hij had iets te veel gedronken en blies 0.9 promille. Dat leverde hem een geldboete van 190 euro en een rijverbod van twee uren op.

TILBURG - Aan de Piet Retiefstraat werd vannacht om halftwee een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die had ook iets te veel op. Hij blies 0.9 promille. Ook deze Tilburger kreeg een geldboete van 190 euro en een rijverbod van twee uren mee naar huis.

TILBURG - Een 34-jarige Tilburger werd vanmorgen rond de klok van tien voor zes aan de Ringbaan Zuid achter het stuur van zijn auto gehaald. De man blies een alcoholpromillage van precies 1.00. Dat leverde hem een rijverbod van vier uren op, zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Tijdens deze alcoholcontrole heeft de politie in totaal 100 auto`s gecontroleerd. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek verkeersveiligheid (SWOV) wasx ook bij de controle aanwezig. Zij doet onderzoek naar het gebruik van drugs onder verkeersdeelnemers.

Bron: Carel Bouman