Ingezonden persbericht

Utrecht, 23 september 2003

Chinadotcom tekent overeenkomst voor overname van Ross Systems

Ross Systems (NASDAQ: ROSS), een Amerikaanse aanbieder van innovatieve software-oplossingen voor de procesindustrie, en CDC Software Holdings, een volledige dochter van de chinadotcom corporation (NASDAQ: CHINA), hebben een overeenkomst getekend voor de overname van Ross Systems door CDC. Met de overname is een bedrag van zo'n 70 miljoen dollar gemoeid. Bij de overname, die naar verwachting begin 2004 wordt afgerond, is ook de Nederlandse vestiging van Ross Systems in Utrecht betrokken.

De overname wordt door beide bedrijven toegejuicht, omdat de activiteiten elkaar goed aanvullen. CDC Software is één van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde enterprise solutions in Azië. In de regio werken naar schatting zo'n zeshonderd ondernemingen in de financiële wereld, de toeristische sector en de industrie met software van CDC. Die wordt in eigen software development centers ontwikkeld en onder de naam PowerBooks, PowerHRP, PowerATS, Power-eHR, PowerPay+, PowerCRM en Power eDM op de markt gebracht. Daarnaast is CDC Software met tal van bekende softwarebedrijven -waaronder Ross Systems- partnerships aangegaan voor de localisering en distributie van hun software in Azië.

Ross Systems heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van ERP-systemen met specifieke functionaliteiten voor de procesindustrie. Ross Systems richt zich op fabrikanten van voedingsmiddelen, chemische en farmaceutische producten en natuurlijke producten als glas, hout, metaal, papier en steen. De systemen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan duizend grote ondernemingen; vooral in Amerika en Europa. Dankzij de overname krijgt Ross Systems meer financiële armslag voor productontwikkeling en voor de verdere uitbouw van de activiteiten. Ross Systems krijgt daarnaast toegang tot China, dat over een omvangrijke, eigen procesindustrie beschikt, maar dat momenteel door veel multinationals als een interessante productielocatie wordt beschouwd. Ross Systems kan profiteren van de distributiekanalen van CDC Software in China en gebruik maken van de technische faciliteiten zoals het software development center in Shanghai.

Chinadotcom krijgt met Ross Systems een snel groeiend en winstgevend bedrijf in handen. Ross Systems verwacht over het afgelopen fiscale jaar, dat op 30 juni jl. eindigde, een omzet van ruim 48 miljoen dollar en een winst van 4,8 miljoen dollar te realiseren. Na de overname wordt Ross Systems onderdeel van CDC Software, maar Ross Systems zal onder eigen naam en met de eigen organisatie blijven opereren.


---

Noot voor de pers: meer informatie over chinadotcom en Ross Systems kunt u vinden op de websites www.corp.china.com en www.rossinc.com. Voor vragen over Ross Systems Nederland kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynkedejong@rossinc.nl.

Over Ross Systems:
Ross Systems, Inc. (NASDAQ: ROSS) is aanbieder van innovatieve, geïntegreerde software-oplossingen voor de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie en voor producenten van natuurlijke producten als metaal, glas, papier, hout en steen. Onder de naam iRenaissance brengt Ross Systems een geïntegreerd ERP-systeem op de markt, dat niet alleen voorziet in modules voor productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management, maar dat ook beschikt over talrijke, specifieke functionaliteiten voor de procesindustrie, zoals receptuur management, traceability van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. Ross Systems is sinds 1991 genoteerd aan de Nasdaq. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In Nederland heeft Ross Systems een vestiging in Utrecht, waar de 25 medewerkers zich bezighouden met sales, implementatie en support.