Politie Noord- en Oost Gelderland



REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST-GELDERLAND

DISTRICT IJSSELSTREEK


Zutphen, 23 september 2003



Onderwerp: politie Zutphen stelt onderzoek in naar vechtpartij met bijl.



De politie Zutphen stelt een onderzoek in naar een vechtpartij waarbij een bijl is gebruikt. Het incident deed zich gisterenavond in de Beethovenstraat voor en er raakten twee personen gewond. Een 16-jarige jongeman is met diverse verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Drie verdachten zijn inmiddels aangehouden.


Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen, dat er op de Beethovenstraat (1e flat vanaf het centrum) een steekpartij had plaatsgevonden. Bij de komst van de politie bleken twee slachtoffers door familieleden naar het ziekenhuis te zijn vervoerd. Het ging om een 33-jarige Zutphenaar en een 16-jarige plaatsgenoot, de laatste bleek dusdanig gewond, dat hij moest worden opgenomen.


Het incident zou in en voor de flat hebben plaatsgevonden en dit gedeelte werd afgezet, waarna de technische recherche een onderzoek instelde. Tijdens het onderzoek werd in de buurt van de vechtpartij een bebloede bijl gevonden. In verband met het gebeuren heeft de politie naast de 33-jarige Zutphenaar ook nog een 17-jarige jongeman uit Hilversum en en 22-jarige man uit Assen aangehouden.


Het incident leidde tot veel publieke belangstelling en de politie verzoekt eventuele getuigen contact met haar op te nemen via 0900- 8844


Over de aanleiding tot de vechtpartij bestaat nog geen duidelijkheid.


einde bericht


Anton de Ronde 0900- 8844