Heuvelrug, 16.00 uur

Utrecht 23-09-2003 - Extra persbericht voor het district Heuvelrug

Politie zoekt moeder vondeling VEENENDAAL De politie van het district Veenendaal is intensief bezig met het opsporen van de moeder van de gisteren aan de Noorderkroon aangetroffen vondeling. Momenteel wordt de hoogste prioriteit gegeven aan het traceren van de moeder, omdat de politie zich ernstig zorgen maakt over haar toestand.

De vondeling zelf verkeert in goede gezondheid. Het betreft een meisje met zwart haar. Ondanks een licht getinte huidskleur is op dit moment nog geen concretere informatie over de nationaliteit te geven.

De baby is aangetroffen in een kartonnen doos (Huggies, 12x64). Tevens in een dekbed (100% polyster), onderdeel van een vierseizoenendekbed.

Inmiddels heeft de vondeling de naam Noortje Ellen gekregen. Noortje naar de vindplaats Noorderkroon en Ellen naar de vindster.

De media-aandacht van gisteren en vanochtend heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom wordt met nadruk eenieder die relevante informatie kan verstrekken, verzocht de politie hiervan in kennis te stellen. Dit kan via 0900-8844 (recherche district Heuvelrug) of via de anonieme meldlijn van de politie: 0800 7000.