Ingezonden persbericht

Microsoft Office Solution Accelerator-programma helpt partners en klanten meer waarde te halen uit het Office System

De eerste van een uitgebreide serie Office-versnellers gereed voor de lancering van Office System

Schiphol-Rijk, 23 september 2003 - Microsoft heeft het Office Solution Accelerator-programma gelanceerd. Hiertoe behoren een uitgebreide reeks hulpmiddelen, software, sjablonen en informatie voor Microsoft Office System. Met behulp van deze 'versnellers' kunnen klanten meer waarde realiseren uit hun investeringen in Microsoft Office System, terwijl partners gemakkelijk nieuwe oplossingen kunnen bouwen en klanten in nieuwe markten kunnen bedienen.

De Microsoft Office Solution-versnellers bestaan uit een set geïntegreerde softwareonderdelen, programmasjablonen en door Microsoft opgestelde handleidingen voor de Office System-architectuur. De eerste hiervan zullen dit najaar nog beschikbaar komen en zijn vooral bedoeld om de ontwikkeling te versnellen van oplossingen voor algemene organisatorische functiegebieden, zoals financiën, operaties, verkoop en human resources. Naarmate het Office Solution Accelerator-programma vordert, worden nog veel meer van dit soort tools verwacht.

Stimulans voor partners
Partners zijn onmisbaar bij het leveren van complete end-to-end oplossingen aan klanten, door het integreren, configureren en op maat maken van de Office Solution-versnellers. Tevens kunnen zij hiermee in korte tijd en tegen minimale investeringen hun activiteiten uitbreiden naar geheel nieuwe sectoren. In plaats van tijd te spenderen aan het leren integreren van Microsoft-producten, kan nu worden gewerkt aan het creëren van meer gespecialiseerde diensten die, bijvoorbeeld, een hogere omzet genereren.

Microsoft Office Solution-versnellers
In de komende maanden zal Microsoft de volgende Office Solution Accelerators uitbrengen:

* De Microsoft Office Solution Accelerator for Recruiting - deze helpt bij het stroomlijnen en verbeteren van de verschillende functies en processen op het gebied van personeelswerving. Integratie van verschillende tools helpt de kosten en administratieve taaklasten te verlagen, terwijl organisaties hun diensten kunnen verbeteren en hun processen op dit gebied kunnen optimaliseren. * De Microsoft Office Solution Accelerator for Proposals - hiermee kunnen organisaties sneller en effectiever voorstellen en offertes opstellen. Het hele proces wordt gestroomlijnd, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de binnen de organisatie aanwezige kennis. Daarnaast wordt gezorgd voor een effectieve documentenwerkstroom, samenwerkingsmogelijkheden en goed projectbeheer. * De Microsoft Solution Accelerator for XBRL - organisaties kunnen hiermee hun processen op het gebied van financiële rapportage optimaliseren via de eXtensible Business Reporting Language (XBRL). Door zowel de interne als de externe informatieprocessen op het gebied van financiën te standaardiseren op XBRL, wordt het inzicht in de financiële prestaties verbeterd, wordt het vermogen om snel beslissingen te nemen versterkt. Het is tevens mogelijk om te voldoen aan de nieuwste internationale standaarden op het gebied van financiële rapportage. * De Microsoft Office Solution Accelerator for Six Sigma - deze versneller zorgt ervoor dat organisaties meer inzicht in en controle over bedrijfsprocessen krijgen, terwijl de flexibiliteit wordt verhoogd. Effectiever beheer van Six Sigma-kwaliteitsverbeteringsprojecten en beter inzicht in de financiële impact van deze projecten zorgen voor betere resultaten. Daarnaast kunnen ondernemingen beter profiteren van reeds opgedane ervaring op dit gebied binnen de organisatie. * De Microsoft Office Solution Accelerator for Business Scorecards - dit is een nieuwe oplossing op het gebied van Business Intelligence (BI) waarmee organisaties hun belangrijkste initiatieven en activiteiten beter kunnen beheren, betere beslissingen kunnen nemen en hun strategische bedrijfsmiddelen effectiever kunnen inzetten. Door het beheer van scorecards te vereenvoudigen, wordt een compleet inzicht verkregen in de belangrijkste indicatoren. Zo kunnen beslissingen op het gebied van kostenreductie en betere bedrijfsprestaties tijdig genomen worden. * De Microsoft Office Solution Accelerator for Excel Reporting - ook dit is een nieuwe oplossing op het gebied van BI, waarmee directieleden en informatiewerkers de rapportagemogelijkheden van Excel sterk kunnen uitbreiden. Dankzij dynamische analyses en rapporten is het mogelijk om duidelijk meetbare verbeteringen in de productiviteit te behalen, doordat medewerkers sneller nieuwe kansen kunnen identificeren en analyseren en hierop vervolgens direct actie kunnen ondernemen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Contactgegevens voor journalisten:
Microsoft Persdesk, telefoon: +31 (0)23 - 569 82 22, e-mail: mspers@monogram.nl

Gebruikers die technische ondersteuning zoeken, kunnen contact opnemen met de helpdesk van Microsoft Nederland: 020 - 500 10 05

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.