NVMP


Gaan Tweede Kamerleden het goede voorbeeld van Annemarie Jorritsma volgen?

Zoetermeer, 16 september 2003 - Op dinsdag 23 september aanstaande vindt op het Plein in Den Haag tijdens een ludieke modeshow om 16.05 uur de aftrap plaats van de nieuwe NVMP-campagne Lever ze in! Al uw overbodige kleine apparaten. In deze campagne van de Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten schittert, naast oud-voetballer Jan van Halst en Kelly uit Big Brother, ook voormalig minister Annemarie Jorritsma.

Jaarlijks danken we in Nederland zo n 600.000 koel- en vriesapparaten af, evenals 620.000 wasmachines en wasdrogers en 540.000 televisies. Daarnaast doen we elk jaar ongeveer tien miljoen kleinere elektrische apparaten weg, variërend van audioapparatuur tot koffiezetapparaten en van gereedschap tot scheerapparaten.

Grote apparaten worden over het algemeen goed apart ingeleverd voor recycling, want een koelkast of wasmachine zet je niet zo gemakkelijk bij het huisvuil. De kleinere apparaten worden echter nog te weinig aangeboden voor recycling. Ze slingeren vaak een eeuwigheid door het huis en verdwijnen daarna bij het huisvuil.

De NVMP wil het inleveren van kleine apparaten stimuleren en start daarom een nieuwe campagne onder de titel: Lever ze in! Al uw overbodige kleine apparaten.

Om mee te doen aan de campagne moest Annemarie Jorritsma ook zelf een apparaat inleveren. De keuze was voor haar geen probleem. Ze had nog een friteuse die ze al tijden niet meer gebruikt. Ze is dan ook niet voor niets 27 kilo afgevallen!

Op initiatief van de voormalige politica zijn alle parlementariërs uitgenodigd haar voorbeeld te volgen. Op 23 september kunnen ze tussen 16.05 en 16.45 uur een klein overbodig of kapot apparaat inleveren op het Plein. Door het goede voorbeeld te geven kunnen politici hiermee hun betrokkenheid bij het milieu laten blijken, aldus Annemarie Jorritsma.

De heer Van Geel, staatssecretaris van Milieu, is in ieder geval van de partij om de catwalk te betreden.

Op de dag van de aftrap van de campagne zal ook de website nietmeernodig.nl online gaan. Op deze nieuwe site zullen, naast inleveradressen en meer informatie over de NVMP, ook de nieuwe tv-commercials te zien zijn.

Voor de redactie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met de NVMP; mevrouw C. Bakker-Mattheyer; telefoon: 079 - 353 13 94; mobiel: 06 21257589; e-mail: cba@fme.nl

23 sep 03 16:00