Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (23/09)

Bergen op Zoom, dinsdag 23 september 2003

Politie houdt controle op gebruik autogordel
Bergen op zoom: De politie heeft maandagmiddag een controle gehouden op het gebruik van autogordels. Een 30-tal bestuurders werden gecontroleerd en uiteindelijk bleken 6 bestuurders geen autogordel te dragen. Zij hebben hiervoor een bekeuring gekregen.

Steenbergen
Diefstal uit auto: Bij de politie is dinsdag aangifte gedaan van diefstal uit auto. De inbraak had afgelopen weekend plaats aan de Montenaken.
Het portier van de auto werd opengewrikt waarna de radio/ CD-speler, een leren jas en een aantal cd`s werden weggenomen.

Vernielingen aan brandweerkazerne
Ossendrecht: De gemeente Woensdrecht heeft dinsdag aangifte gedaan van vernielingen die gepleegd zijn aan de Brandweerkazerne in de Doktersstraat. De dader(s) verwijderde cq. vernielde diverse letters van het woord BRANDWEER van de gevel. Tevens werden vernielingen aangericht aan de beplating van het gebouw. Hoe hoog het schadebedrag is, is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldiefstal
Halsteren: De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een winkeldiefstal die gepleegd is bij de drogist aan de Dorpsstraat. Op 22 september werd daar voor een bedrag van ongeveer 2000 Euro aan cosmetica weggenomen. Er is aangifte gedaan.

Inbraak in woning
Bergen op Zoom: Op klaarlichte dag is maandag ingebroken in een woning aan de Bovengroenewoudseweg. De dader(s) kon zich de toegang tot de woning verschaffen door een deur te forceren. Computerapparatuur en audio-apparatuur wordt vermist.

Lege autobanden
Rucphen: Een bewoonster van de Trekvaart stond afgelopen maandag raar te kijken toen zijn in haar auto wilde stappen. Onbekenden hadden namelijk de vier banden leeg laten lopen. Nadat zij de banden weer had gevuld kon zij haar weg vervolgen.

Wederom vernieling schietbaan
Rucphen: De schietvereniging de Koningschutters aan de Baanvelden is afgelopen weekend wederom geplaagd door vandalisme. Een nog onbekende dader(s) knipte het gaaswerk aan de buitenzijde van het terrein kapot. De schade is nog onbekend. De laatste tijd komt het regelmatig voor dat er vernielingen aangericht worden bij de schietbaan. De politie stelt dan ook een onderzoek in.

Vernieling ruit
Rucphen: Maandagnacht is een ruit van de apotheek aan de Schijfse Vaartkant ingegooid. De dader(s) is niet binnengeweest. Het schadebedrag is onbekend.

Politie houdt snelheidscontrole
Sprundel: Door het snelheidscontroleteam is vandaag een controle gehouden op de Rucphensebaan. Een 600-tal bestuurders passeerde de snelheidsmeter. In totaal reden 34 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km per uur waar 50 is toegestaan.

Bron: Nicolette Bovenhorst