Eemland-Noord, 16.15 uur

Utrecht 23-09-2003 - Persberichten voor het district Eeemland-Noord

Gestolen spullen nog zoek DOORN De politie zoekt nog enkele gestolen goederen, die in eerste instantie door een inbreker op woensdag 17 september werden buitgemaakt bij een inbraak in een bedrijf aan het Raadhuisplein.

Voor deze inbraak is een 24-jarige verdachte uit Doorn aangehouden. De man bekende de inbraak en dat hij bij deze gelegenheid goederen had gestolen. Hij verklaarde eveneens dat deze spullen onderweg waren weggegooid. Dit is waarschijnlijk gebeurd in de omgeving van het postkantoor of de IJskelderlaan. Een zoektocht door de politie leverde niets op.

Om deze inbraak af te ronden is het noodzakelijk dat deze goederen weer boven water komen. Het betreft een flatscreen (IIYama), toetsenbord, muis en een modem (Wyse). Tips, desnoods anoniem, via 0900-8844 (recherche district Heuvelrug).

Verdachten brand betalen schade AMERONGEN Door onderzoek van de wijkagent van Amerongen zijn in de afgelopen weken verschillende verdachten van brandstichting aan de Rijnsteeg, op 1 augustus j.l., getraceerd. Op die dag, rond 23.30 uur, werd ter hoogte van de Veerstoep een prullenmand in brand gestoken. Vervolgens gooiden enkele daar aanwezige jongeren nog brandbare materialen en een vuilniszak in het vuur. Door getuigen werd gesproken over een groot vuur. Toen de politie ter plaatse kwam, renden drie jongens weg. Een in de afgelopen weken ingesteld onderzoek resulteerde in de namen van de drie jongens die waren weggerend. Het drietal is vervolgens bij de wijkagent ontboden. Daaruit kwam naar voren dat zij de schade (311, 58 euro) willen betalen. Zij zijn voorgedragen bij bureau Halt.