Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/9)

Oosterhout, dinsdag 23 september 2003

Fietser geschept door auto
WERKENDAM: Op de kruising Vissersdijk Hooftlanden vond op 22 september 2003 om 18.30 uur een verkeersongeval plaats. Daarbij raakte een 12-jarige jongen uit Werkendam gewond. De knul reed vermoedelijk onvoorzichtig de kruising op, waarbij hij geschept werd door een juist passerende auto. Deze auto werd bestuurd door een 21-jarige Werkendammer. Het slachtoffer duikelde over de motorkap en kwam aan de overkant op het trottoir terecht. Hij raakt gewond aan zijn hoofd en liep diverse kneuzingen op. De ouders van het slachtoffer waren op de plek van het ongeval aanwezig toen hij door de ambulance werd meegenomen naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Snelheidscontroles
MADE / TERHEIJDEN / HELKANT: Op maandag 22 september hield de politie drie controles.
Made, Drimmelenseweg (50 km zone), van 09.55 uur tot 11.55 uur. Aantal passanten: 259.
Overtredingen: 15. Hoogste snelheid: 67 km/u.
Terheijden, Zeggelaan (50 km zone), van 12.15 uur tot 14.15 uur. Aantal passanten: 406. Overtredingen: 11. Hoogste snelheid: 81 km/u. Bijzonderheid: een bromfiets 68 km/u.
Helkant, Kerkdijk (30 km zone), van 14.30 uur tot 17.00 uur. Aantal passanten: 321. Overtredingen: 60. Hoogste snelheid: 61 km/u. Bijzonderheid: 5 bromfietsers met snelheden van 43 tot 68 km/u.

Snelheidscontrole
TERHEIJDEN: De politie hield op 23 september 2003 op de Moerdijkseweg een snelheidscontrole. Er geldt daar een maximum snelheid van 80 km/u. Tussen 10.15 uur en 13.15 uur passeerden 275 automobilisten de radarauto. Daarvan waren er in totaal 43 in overtreding. Zij krijgen binnnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u.

Bestelauto tegen boom
KAATSHEUVEL: In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 september kreeg de politie omstreeks 01.00 uur een melding van een bestelauto die tegen een boom was gereden op de Europalaan. De bestuurder zou het voertuig verlaten hebben. De politie trof vlakbij het voertuig een 43-jarige man uit Sprang-Capelle aan. De man verklaarde wel in de bus gezeten te hebben, maar die niet te hebben bestuurd. De chauffeur zou een onbekende zijn die hem naar huis zou rijden. Volgens de aangehouden man was de onbekende ervandoor. In het bureau bleek de man teveel gedronken te hebben. De politie heeft het rijbewijs van de man uit Sprang-Capelle ingenomen.

Inbraak in supermarkt
DONGEN: In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 september kreeg de politie omstreeks 01.25 uur een melding van een inbraak in een supermarkt aan de Kanaalstraat. De dader(s) zijn via de schuifpui aan de voorzijde binnengekomen. De deur werd geforceerd met een breekvoorwerp. Vervolgens hebben de dader(s) cosmetica-artikelen en rookwaren buit gemaakt. De politie onderzoekt de zaak, onder andere met een buurtonderzoek.

Autodieven dezelfde dag nog opgepakt
WASPIK: De politie hield op maandag twee mannen van 36 jaar oud uit Sprundel in Arnhem aan. Zij reden met hoge snelheid in een personenauto (Skoda Octavia) die eerder op de dag werd gestolen vanaf de H.J.M. Wiegersmastraat in Waspik. Beide mannen zijn aangehouden en over gebracht naar het politiebureau in Tilburg.

Bron: Connie Polak