Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 23-09-2003
persberichten dinsdagmiddag 23 september 2003

Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot en met donderdag 25 september 17.00 uur.

Ongeval met letsel
EMMEN Vanmiddag reed een 19-jarie bestuurder uit Emmen met zijn auto over een hofje aan de Laan van het Kinholt. Vermoedelijk door te hoge snelheid is hij de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt, waardoor hij tegen een muur van een garage botste. Auto raakte total loss. De bestuurder en de 23-jarie passagier uit Coevorden werden met hoofdletsel naar het Scheper Ziekenhuis Emmen overgebracht.

Mishandeling

RODEN Afgelopen nacht vond een mishandeling plats op het AZC aan de Hullenweg. Een 24-jarige bewoner sloeg een 18-jarige bewoner met een volle fles op het hoofd om hem vervolgens met een kapotte flessenhals in de hals te steken. De verdachte vluchtte hierna op de fiets naar het centrum van Roden waar hij bij de EHBO-post werd aangehouden als verdacht van zware mishandeling. Hij had zelf letsel aan de hand opgelopen die ter plaatse werd verzorgd. Het slachtoffer werd naar het RKZ in Groningen overgebracht. Onderzoek moet nog uitwijzen wat de aanleiding van de mishandeling is geweest.

Brand in trapportaal
RODEN Vanmorgen brak brand uit in een trapportaal van een flat aan de Bernhardpassage. In de centrale hal raakten enkele papiercontainers in brand die een hevige rookontwikkeling veroorzaakten. De brandweer kon de brand blussen, wel was er aanzienlijke schade. Er wordt rekening met brandstichting gehouden.

Bromfietser weigert te stoppen
ZUIDWOLDE Vanmiddag weigerde een 16-jarige bestuurder van een bromfiets te stoppen nadat hij een stopteken van de politie had gekregen. Op de Leeuwenveenseweg reed de jongen uit de gemeente De Wolden met te hoge snelheid. Bij het passeren van de politieauto kon hij nog maar amper een tegemoetkomende vrachtauto ontwijken. Later werd hij alsnog aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor te hoge snelheid (72 km/uur waar hij 40 mocht).

Automobilist geen belang bij autopapieren
EMMEN Vanmorgen werd een 42-jarige man uit Emmen staande gehouden omdat hij geen autogordel droeg toen hij over de Veldstukken en de Nieuw-Amsterdamsestraat reed. Hij was het er niet mee eens en een grote scheldkanonnade volgde. Nadat zijn kenteken werd nagetrokken bij de Meldkamer Drenthe vond hij het welletjes. "Ik ga er vandoor en stuur rij- en kentekenbewijs maar na", zei de man. Toen de agenten zeiden dat zij dat niet zouden doen reed de man weg. Hij kan zijn papieren op het politiebureau afhalen.

Nep-medewerker van Essent actief
In verschillende plaatsen in Drenthe kwamen bij de politie meldingen binnen van mensen die zeiden telefonisch benaderd te zijn door een medewerker va Essent. In sommige gevallen wilde de man meer weten over een beveiliging, andere keren deed hij aanbiedingen over groene stroom. Essent benadrukt dat zij niet op deze manier mensen benaderen. De politie adviseert op geen enkele wijze informatie te geven via de telefoon over beveiligingssystemen. Bij twijfelachtige telfoontjeskunnen mensen het beste met Essent bellen.

Trekhaken gestolen
ZUIDLAREN Dinsdagmorgen zag een 53-jarige man uit Zuidlaren dat de trekhaak van zijn auto was gestolen. De auto stond op de oprit van de woning aan de Ebbingekamp geparkeerd.

ASSEN Een 37-jarige man uit Assen werd geconfronteerd met diefstal van het koppelstuk van de trekhaak van zijn auto. De man stond geparkeerd op de parkeerplaats van het Wilhelmina ziekenhuis. Ook mist de man zijn autoradio. De schade wordt op ruim 400 euro geschat.

Diefstal uit bedrijf
ASSEN Het afgelopen weekend werd ingebroken op een bouwterrein aan de Dr. A.F. Philipsweg. Een 42-jarige man deed aangifte namens het bedrijf. Bij de diefstal werd een trilunit (betonverdichtingsapparaat) ontvreemd. Het geschatte schadebedrag komt rond de 7000 euro uit.

Tasjesroof
ASSEN Op het Mercuriusplein raakte vanmiddag een 51-jarige vrouw uit Rolde haar tas kwijt. In de tas zat onder andere een mobiele telefoon en haar portemonnee. De vrouw heeft niet gezien dat ze werd bestolen.