Provincie Noord-Holland

Voorlopig geen sluiting ambulancestandplaats Aalsmeer De sluiting van de ambulancestandplaats in Aalsmeer is voorlopig van de baan. Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) vandaag besloten. Zij willen het spreidingsplan voor de ambulancezorg in Amstelland/de Meerlanden en Amsterdam op korte termijn herzien. Gedeputeerde Rinske Kruisinga gaat op korte termijn daarover in gesprek met ambulancediensten en gemeenten.

In het Spreidingsplan Ambulancezorg in Noord-Holland 2001-2004 staat aangegeven, dat de huidige ambulancestandplaatsen in Hoofddorp, Amstelveen en Aalsmeer vervangen moeten worden door nieuwe standplaatsen in Rozenburg en Bovenkerk. De gemeente Haarlemmermeer heeft op 7 augustus jl. gemeld, dat er geen geschikte locatie beschikbaar is in Rozenburg en directe omgeving. GS hebben daarop besloten aan te koersen op een tussentijdse aanpassing van het spreidingsplan voor Amstelland/de Meerlanden en Amsterdam.

Gedeputeerde Kruisinga, die onder andere ambulancezorg in haar portefeuille heeft, gaat daartoe op korte termijn praten met ambulancediensten, gemeenten en zorgverzekeraars. "De provincie hecht er aan dat echt alles in het werk wordt gesteld om er voor te zorgen dat ambulances overal binnen 15 minuten ter plaatse kunnen zijn. En vergeet de veiligheid rond Schiphol niet. Ik wil met mijn gesprekspartners overleggen hoe wij dat het beste kunnen bereiken, nu er geen standplaats in Rozenburg mogelijk blijkt."

Vooruitlopend op een bijstelling van het spreidingsplan hebben GS besloten de sluiting van de standplaats in Aalsmeer uit het huidige plan te schrappen. De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn hebben van meet af aan bezwaar gehad tegen sluiting zolang de verlegde N201 niet in gebruik genomen is. Met dit besluit hebben GS nu aan alle onzekerheid bij de gemeenten en hun inwoners een einde willen maken. Gedeputeerde Kruisinga heeft vandaag persoonlijk de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn op de hoogte gebracht.
Marieke Ottevanger 23-9-2003 15:44:00