Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum dinsdag 23 september 2003                                      
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Aanhouding voor belediging

De politie heeft maandagavond een 29-jarige Nijmegenaar aangehouden die politiemensen op de Tweede Walstraat beledigd had. De 29-jarige zou ruzie gemaakt hebben in een horecagelegenheid in de Tweede walstraat. Toen de politie de man die onder invloed van alcohol was, daarover ondervroeg, schold hij hen uit. Dat deed hij meerdere malen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Aanhouding voor vernieling

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 37-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht een winkelruit aan de Molenstraat te hebben vernield. Een getuige zag dit gebeuren en volgde de man en gaf een signalement door aan de politie, die de man op de Koningstraat kon aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Vrouw in invalidenwagen aangereden

Een 61-jarige automobiliste uit Bruchem is maandagmiddag op de Wijchenseweg aangereden door een 58-jarige vrouw in een invalidenwagen uit Nijmegen. De 61-jarige reed per ongeluk over de busstrook van de rijbaan van de Wijchenseweg, gaande in de richting van het Takenhofplein. Ter hoogte van de Viaductweg reed zij rechtdoor, terwijl het verkeerslicht op rood stond. De 58-jarige stak de oversteekplaats op de Wijchenseweg over waardoor tussen hen een aanrijding ontstond. De 58-jarige liep hierbij verwondingen op aan arm en heup.


District Tweestromenland



Horssen-diefstal uit woning

Maandag is ingebroken in een woning aan de Middenweg door een raam te forceren. Hierbij werden sieraden gestolen en kleding. De 30-jarige eigenaar deed aangifte.


Millingen aan de Rijn-vrouw mishandeld

Gisteravond is op de Ruysdaelstraat een



District De Waarden

Culemborg - brand in houtopslag -
Maandagavond rond 19.48 uur werd brand gemeld in een grote griendhoutopslag in een weiland aan de Daam van Dijkweg - Holderweg. De houtopslag was ongeveer 40 meter lang, 15 meter breed en ongeveer zeven meter hoog. De brandweerkorpsen van Beesd, Culemborg en Geldermalsen kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere stapels houtopslag en een nabijgelegen boerenbedrijf. De brandweer besloot het vuur gecontroleerd te laten branden en ruimte te creeren met behulp van sjofels om de andere opslagplaatsen tegen het vuur te beschermen. De bluswerkzaamheden hebben verscheidene uren geduurd. Een schadebedrag is niet bekend. De houtopslag is het eigendom van een inwoner (leeftijd onbekend) uit Tuil. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Aanhoudingen voor diefstal fiets

De politie heeft maandagavond twee jongens uit Culemborg in de leeftijd van 15 en 14 jaar aangehouden omdat zij ervan worden verdacht even daarvoor een fiets gestolen te hebben. Twee surveillerende politiemensen zagen de jongens ter hoogte van het Chopinplein fietsen met een derde fiets tussen hen in. Toen zij in de gaten kregen dat de politie achter hen aan zat, lieten zij de fiets achter en gingen ervandoor. Op de Griegstraat konden zij worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.


Tiel-meisje van portemonnee beroofd

Maandagmorgen is een 16-jarige meisje op de Waterstraat van haar portemonnee beroofd. Zij deed hiervan aangifte.


Tiel-diefstal uit woning

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Mozartstraat door een raam te forceren. Hierbij werd gereedschap gestolen, een radio en een fiets. De 46-jarige eigenaresse deed aangifte.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --