Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 19 en 23 september

Eenmalige langdurigheidstoeslag
Het college heeft kennisgenomen van het Voorstel Armoedebeleid 2003-2006 van de werkgroep Armoedebeleid. Het college heeft besloten de eenmalige langdurigheidstoeslag nog voor 1 januari te verstrekken aan langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief. De kosten hiervan bedragen
354.226,--. Het college heeft besloten dit te financieren uit het in de begroting opgenomen budget voor armoedebeleid en het in het verleden gereserveerde armoedegeld, alsmede de door het rijk extra beschikbaar gestelde middelen van 80.000 euro. Het presidium wordt verzocht dit voorstel te agenderen voor de vergadering van de gemeenteraad van 29 september 2003.

Vergadering regioraad 24 september 2003
Het college heeft gesproken over de standpunten voor de vergadering van de regioraad van 24 september 2003. Het college adviseert de vertegenwoordigers van de gemeente Capelle aan den IJssel niet in te stemmen met het verlenen van ontheffing van de inzetrichtlijnen voor de plannen van Connexxion ten aanzien van onder andere aanpassing van buslijn 190. Tijdens de vergadering wordt verder gesproken over:

- Procedurevoorstel voor de bezinning op de financiële bijdrage van de gemeenten aan de stadsregio en de wijze waarop die jaarlijks wordt aangepast

- Subsidieaanvraag voor de opvang van zwerfjongeren in Spijkenisse door stichting Humanitas

- Aanpassing subsidieverordening Verkeer en Vervoer inzake BTW
- Actualisatie projectenbureau BOR-fonds.

Gemeentelijk milieubeleidsplan 2004-2008
Het college heeft het Gemeentelijk Milieubeleidsplan 2004-2008 vastgesteld. Het milieubeleidsplan moet een integraal onderdeel worden van het gemeentelijk beleid op het gebied van wonen, welzijn en economie. Het plan geeft op gemeentelijk niveau invulling aan het Nationaal Milieubeleidsplan (NMP4). Capelle kiest in het gemeentelijk plan voor een gebiedsgerichte benadering. Per gebied zijn ambities en actiepunten geformuleerd. Het presidium wordt verzocht dit besluit te agenderen voor de vergadering van de commissie Ruimte en de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering.

Plan van aanpak actualisering bestemmingsplannen Het college heeft ingestemd met het Plan van aanpak actualisering bestemmingsplannen. Conform het Collegewerkplan 2002-2006 zullen in deze collegeperiode de bestemmingsplannen van 5 plangebieden worden geactualiseerd. Volgens de planning zullen in 2008 alle bestemmingsplannen zijn geactualiseerd. De voorzitter van de commissie Ruimte wordt verzocht het plan en de bijbehorende toelichtende brief te agenderen voor de vergadering van de commissie Ruimte van 22 oktober 2003.

Vervreemding archieven aan de gemeente Capelle aan den IJssel Het college heeft besloten alle lokale archieven te laten beheren en verzorgen bij de gemeentelijke archiefbewaarplaats (Archiefdienst Rotterdam). Enkele archieven worden nu nog verzorgd door het Nationaal Archief. Het college verzoekt het Nationaal Archief deze archieven alsnog naar de gemeentelijke archiefbewaarplaats over te brengen.

Wijziging Regeling Klokkenluiders
Het college heeft besloten de Regeling Klokkenluiders 2002 in te trekken en tegelijkertijd de Regeling Klokkenluiders 2003 vast te stellen. Het besluit wordt voorgelegd aan de commissie voor Georganiseerd Overleg voor overeenstemming en aan de Ondernemingsraad voor instemming.

Openbare verlichting Fascinatio
Om in de gehele wijk Fascinatio dezelfde uitstraling van de openbare ruimte te verkrijgen is het noodzakelijk om overal dezelfde armaturen voor de openbare verlichting te gebruiken. Het college heeft daarom besloten om af te wijken van het vastgestelde aanbestedingsbeleid en de armaturen voor Fascinatio tweede fase op basis van offerte aan te schaffen.

Extra zondagopenstelling 30 november in Middelwatering Het college heeft besloten ontheffing te verlenen van de winkeltijdenwet op zondag 30 november van 12.00 tot 18.00 uur voor winkelcentrum De Koperwiek.

Aankoop perceel Groenedijk 18
De afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) aan de Groenedijk was vroeger eigendom van de gemeente Rotterdam. Naast de zuiveringsinstallatie stonden drie dienstwoningen. De zuiveringstaken zijn door de gemeente Rotterdam overgedragen aan Schieland. De woningen zijn toen te koop aangeboden aan de bewoners. Tussen de AWZI en de woningen ligt nog een perceel grond, dat eigendom is van Rotterdam (Groenedijk 18). Het college heeft besloten dit perceel aan te kopen.

Herbenoeming voorzitter ICK
Het college heeft besloten de heer Hutjens te herbenoemen als voorzitter van het bestuur van de Stichting Indicatieorgaan Capelle/Krimpen met terugwerkende kracht tot 14 mei 2002 en tot 14 mei 2006.

Subsidieaanvraag bij provincie Zuid-Holland
Het college heeft besloten subsidie aan te vragen bij de provincie Zuid-Holland voor het opstellen van het Masterplan Eerstelijnsgezondheidszorg en Huisartsenzorg, voor een totaalbedrag van 5.000,--. Het totale onderzoek naar de kwaliteit en continuïteit van de toekomstige huisartsenzorg en overige eerstelijnsgezondheidszorg in Capelle aan den IJssel kost 10.000,--. Het onderzoek zal uitgevoerd worden door de Districtshuisartsenvereniging Rotterdam.